Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Kurzy vaření

 

Kváskové pečivo

Chcete se naučit upéct tradiční kváskový chléb a další kváskové pečivo? Takové, jaké se dá pořídit ve vyhlášené brněnské pekárně a cukrárně Laskominy od Maryny? V našem kurzu Vás taji a úskalími přípravy kváskového pečiva provede přímo její majitelka Maryna. Více...

Termíny:20.11.2018 Obsazeno.Lektor: Maryna Matuszek.Jako náhradník >
22.2.2019 Volno.Lektor: Maryna Matuszek.Rezervovat >

Steaky 3

Bylo by libo medium? Maso! To je to, co většinu z nás opravdu zajímá! Ale jak na to? Co s kusem masa? Jak docílit toho, aby zůstalo šťavnaté, křehké a upečené podle Vašich představ? Více...

Termíny:23.11.2018 Obsazeno.Lektor: Michal Barták.Jako náhradník >
18.1.2019 Obsazeno.Lektor: Michal Barták.Jako náhradník >
30.3.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Domácí těstoviny

V kuchyni je málo tak lahodných, lehkých a fantazii probouzejících surovin jako jsou dobře připravené a správně uvařené těstoviny. Jak ze svého jídelníčku pár tahy vyřadit nudné špagety s kečupem a nahradit je něčím jednoduchým? Více...

Termíny:24.11.2018 Zbývá 2 volných míst.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >
20.3.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Školka vaření - Muffiny 100 x jinak (5 - 10 let)

Kdo z nás by si čas od času neodpočinul od těch našich ratolestí? Neudělal si chvilku času na sebe nebo svého partnera? Díky naší školce vaření je to možné, o Vaše děti se hravou formou postará tým zkušených profesionálů. Více...

Termíny:25.11.2018 Obsazeno.Lektor: Michal Barták.Jako náhradník >

Steaky, omáčky a rafinované přílohy

Bylo by libo medium? Maso! To je to, co většinu z nás opravdu zajímá. Ale jak na to? Co s kusem masa, aby zůstalo šťavnaté, křehké a upečené podle Vašich představ? Více...

Termíny:27.11.2018 Zbývá 1 volných míst.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >
19.1.2019 Zbývá 2 volných míst.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >
19.3.2019 Volno.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >

Rum Master

Není rum jako rum. Pojďte s námi nakouknout do světa rumů! Začneme historií tohoto fenoménu, probereme si vše pěkně od podlahy, spoustu rumů ochutnáme, naučíme se umíchat legendární koktejly z rumů a hlady taky nebudeme! Více...

Termíny:29.11.2018 Obsazeno.Lektor: David Švábenský.Jako náhradník >
25.1.2019 Volno.Lektor: David Švábenský.Rezervovat >
28.2.2019 Volno.Lektor: David Švábenský.Rezervovat >

Kapr - pokaždé jinak

Jen málokdo z nás neokusil v Česku tak rozšířenou rybu jako je kapr. Přijměte pozvánku na cestu za výtečnými úpravami kapra, jak jej neznáte. Ochutnáte a navždy změníte názor na naši "vánoční" rybu. Více...

Termíny:30.11.2018 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Omáčky

Omáčky jsou jedním z hlavních pilířů nejedné světové kuchyně a dobrou gastronomii si bez zvládnutí problematiky přípravy omáček nelze představit. Více...

Termíny:2.3.2019 Volno.Lektor: Radim Procházka.Rezervovat >

Steaky 2

Steaky na 1000 způsobů vám jistě na Vašem monitoru vyskočí při vyhledání tohoto fenoménu v některém z internetových prohlížečů. Ne vždy jsou však informace takto získané v samotné praxi použitelné. Jak doopravdy na to? Více...

Termíny:5.12.2018 Obsazeno.Lektor: Michal Barták.Jako náhradník >
27.2.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Rakouská tradiční kuchyně

Grüß Gott! Zachutnalo Vám u našich rakouských sousedů? Dali by jste si doma zauzenou rybku, vzpomínáte na luxusní kässespätzle, na kterých jste si pochutnali v alpách během Vaší zimní dovolené, slyšeli jste o panu Plachuttovi, který proslavil rakouskou kuchyni a na jeho Tafelspitz jezdí do jeho vídeňských restaurací celý svět, bylo by ke kafíčku libo Kaiserschmarren??? Ano, tohle všechno se naučíte, průvotcem rakouskou kuchyní Vám bude Tonda Jurka, šéfkuchař studia Divoká vařečka který dlouhá léta sbíral skušenosti právě v rakouských alpách. Více...

Termíny:7.12.2018 Zbývá 2 volných míst.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >
1.3.2019 Volno.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >

Makronky

Sláva francouzských makronek - "pusinek" z bílků, cukru a mandlové mouky obletěla již dávno celý svět. O makronkách se ví samozřejmě i na Moravě, a v Brně semotném existuje hnedle několik výrobců, kterým svět Makronek naprosto učaroval. Makronky od Hanky asi netřeba představovat, ale kdyby jenom přece...tak vězte, že Hanka se výrobě makronek naučila přímo ve Francii. Že s rezervací tohoto kurzu ještě váháte??, rozhodování Vám usnadníme, skočte se mrknout do Piknikboxu, kavárny kterou Hanka společně se svou kamarádkou provozuje a její makronky tam ochutnejte :-) Více...

Termíny:8.12.2018 Obsazeno.Lektor: Hana Drozdová.Jako náhradník >
3.2.2019 Zbývá 3 volných míst.Lektor: Hana Drozdová.Rezervovat >
6.4.2019 Volno.Lektor: Hana Drozdová.Rezervovat >

Pečení vánočního cukroví

Upečte si v našem studiu Divoká vařečka tradiční i netradiční vánoční cukroví, které si s sebou odnesete také domů. Užijte si pohodovou atmosféru, vybočte z kolejí předvánočního stresu a ušetřte čas a nervy. Více...

Termíny:9.12.2018 Volno.Lektor: Bedřiška Hrdličková a Petra Kuglerová.Rezervovat >
10.12.2018 Obsazeno.Lektor: Bedřiška Hrdličková a Petra Kuglerová.Jako náhradník >
14.12.2018 Obsazeno.Lektor: Bedřiška Hrdličková a Petra Kuglerová.Jako náhradník >
15.12.2018 Obsazeno.Lektor: Bedřiška Hrdličková a Petra Kuglerová.Jako náhradník >

Vietnamská kuchyně - 1

Učarovaly Vám chutě asie? Touláte se rádi po vietnamské tržnici a nevíte co by jste dřív ochutnali? Máte chuť vyzkoušet zase něco nového? Rádi rozšíříme Vaše gastroobzory! Více...

Termíny:15.1.2019 Obsazeno.Lektor: Tuan Pham Minh.Jako náhradník >
27.1.2019 Obsazeno.Lektor: Tuan Pham Minh.Jako náhradník >
17.2.2019 Obsazeno.Lektor: Tuan Pham Minh.Jako náhradník >

Školka vaření - Bramborové šulánky s perníkem + ovocný koktejl (5 - 10 let)

Kdo z nás by si čas od času neodpočinul od těch našich ratolestí? Neudělal si chvilku času na sebe nebo svého partnera? Díky naší školce vaření je to možné, o Vaše děti se hravou formou postará tým zkušených profesionálů. Více...

.
Termíny:20.1.2019 Obsazeno.Jako náhradník >

Maso a jeho tepelné úpravy

Znáte dělení masa? Víte, které maso je vhodné pro různé tepelné úpravy? Umíte nachystat maso na pečení, svázat jej a připravit základ? Chcete se naučit různé techniky tepelné přípravy? Potom tenhle kurz je právě pro Vás. Více...

Termíny:22.1.2019 Volno.Lektor: Radim Procházka.Rezervovat >
8.3.2019 Volno.Lektor: Radim Procházka.Rezervovat >

Dámská jízda

Pouze pro ženy! Ano, ano, bude to "babinec" :-) Více...

Termíny:24.1.2019 Volno.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >
22.3.2019 Volno.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >

Čokoládové pralinky

Prožijte svůj tajný čokoládový sen! Naučíme Vás vyrábět čokoládové pralinky vyklepávané z forem. Budou křupavé, lesklé a plné zajímavých náplní. Pohrajeme si i s barvičkami, lakem a na závěr také pralinky krásně zabalíme. Více...

Termíny:26.1.2019 Obsazeno.Lektor: Elena Gabrielová.Jako náhradník >
23.3.2019 Volno.Lektor: Elena Gabrielová.Rezervovat >

Ryby a dary moře 1

Není ryba jako ryba. Čím je čerstvější, tím je samozřejmě chutnější. Tím ale celá ta věda kolem přípravy ryb a dalších mořských živočichů rozhodně nekončí! Víte, jak se pozná opravdu čerstvá ryba? Více...

Termíny:29.1.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Burgery

Každý sem tam zhřeší a po cestě z práce či z flámu, zažene hlad burgerem z "hladového okýnka". Ne vždy však z takového burgeru míváme i gastronomický zážitek. Pojďme si ukázat, že burger může být i velice chutné a plnohodnotné jídlo! Více...

Termíny:2.2.2019 Obsazeno.Lektor: Vojtěch Fňukal.Jako náhradník >
15.3.2019 Volno.Lektor: Vojtěch Fňukal.Rezervovat >

Začínám vařit - 1

Staré české přísloví praví...žádný učený z nebe nespadl! Ano, je to tak, i umění vařit skvěle se dá naučit :-) Neumíte krájet, vařit, péct a smažit?? Připálíte i vodu na čaj? Stravujete se nehezky, a rádi byste to změnili? Na tomto speciálním kurzu se budeme věnovat doopravdy základům. Naučíme Vás krájet, brousit nůž, správně vybírat kvalitní suroviny, uvařit základní vývary, omáčky a pokrmy, které budou velice variabilní. Prostě Vás TO naučíme! Více...

Termíny:6.2.2019 Obsazeno.Lektor: Antonín Jurka.Jako náhradník >
2.4.2019 Volno.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >

Škola vaření pro mládež - 9. menu (11 - 16 let)

Mládí vpřed ! Toto může být motto naší série kurzů vaření pro mladistvé ve věku mezi 11 - 16 lety. Více...

Termíny:7.2.2019 Obsazeno.Lektor: Antonín Jurka.Jako náhradník >

Výroba domácích párků a klobás

Ne nadarmo se říká: Kováři, drž se svého kopyta! Přesně tohoto přísloví jsme se drželi při rozvahách o kurzu výroby domácích párků a klobás. Na pomoc jsme si pozvali odborníky ze společnosti Steinhauser Tišnov, jejíž rodinná řeznická tradice sahá až do roku 1780. Více...

Termíny:8.2.2019 Volno.Lektor: Pavel Rambousek.Rezervovat >
9.3.2019 Volno.Lektor: Pavel Rambousek.Rezervovat >

Úžasné dorty

Nejsou dorty, jako dorty. Průvodkyní na tomto speciálním dortovém kurzu Vám bude Markéta Sukupová, majitelka firmy Úžasné dorty. Více...

Termíny:9.2.2019 Volno.Lektor: Marketa Sukupová.Rezervovat >

Ryby a dary moře 2

Tématu ryb a mořských plodů se v naší škole vaření už nějaký čas věnujeme. Proto jsme pro vás připravili další kurz, kde se podíváme na zoubek hned několika oblíbeným rybám a mořským plodům. Více...

Termíny:12.2.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Pánská jízda

Čím začít??...dobrý rum či whisky nemůže na začátek nic pokazit, ne? Když to navíc doplníme ochutnávkou výborných piv a společně uvaříme některé z nejoblíbenějších "chlapských" pochutin, tak to nemůže dopadnout špatně! Více...

Termíny:13.2.2019 Zbývá 1 volných míst.Lektor: Michal Barták, Antonín Jurka.Rezervovat >
29.3.2019 Obsazeno.Lektor: Michal Barták, Antonín Jurka.Jako náhradník >

Zvěřina

Se šípkovou nebo se zelím? Tentokrát jsme toto české dilema rozhodli za Vás. Zvěřina však není pouze o těchto dvou známých úpravách. Díky dostupnosti běžných druhů mas jsme již pozapomněli na delikátnost pokrmů připravených ze zvěřiny. Po absolvování tohoto kurzu Vás již nepřekvapí člen Vaší rodiny, který se vrátí z mysliveckého plesu se srncem na zádech. :-) Více...

Termíny:14.2.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Italské menu 2

Itálie, to není jenom pizza, špagety a cikády! Je to jedna z mnoha zemí, kde je dobré, kvalitní a zejména rozmanité jídlo alfou a omegou tamního domorodého obyvatelstva. Italské stolování je příjemným zpestřením dne a příležitostí setkat se s přáteli či rodinou. Více...

Termíny:15.2.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Vietnamská kuchyně - 2

Učarovaly Vám chutě Asie? Byli jste na prvním kurzu vietnamské kuchyně u vás ve studiu a nemáte dost, nebo se jen tak rádi touláte po vietnamské tržnici? Máte chuť vyzkoušet zase něco nového? Rádi rozšíříme Vaše gastroobzory! Pod vedením Tuana vše vyzkoušíte, ochutnáte, a věříme že i zařadíte mezi Vaše oblíbené stálice. Více...

Termíny:16.2.2019 Obsazeno.Lektor: Tuan Pham Minh.Jako náhradník >

Polévky

V české kuchyni si polévky vydobyly zásadní a podstatné místo. Nedovedeme si představit, že by oběd neobsahoval polévku. Vedle klasických polévek se dostávají na stůl, čím dál častěji, i polévky netradiční z cizokrajných surovin. Více...

Termíny:20.2.2019 Volno.Lektor: Radim Procházka.Rezervovat >

Bonbony a čokoládové lanýže

Také patříte k těm, kteří kvalitní čokoládě a všemu co se kolem ní motá totálně propadli ?! Pokud ano, tak rozhodně čtěte dál :-) Více...

Termíny:21.2.2019 Volno.Lektor: Tereza Navrátilová.Rezervovat >

Paštiky a šunky

Téma mluví samo za sebe - pojďme si společně připravit poctivé domácí paštiky, terinky a šunky. Jako ideální příloha zajisté poslouží pravý moravský pecen, který si společně upečeme. Více...

Termíny:23.2.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Sushi

Bylo vždy Vaším snem rolovat sushi jako pravý japonský mistr kuchař? Ukážeme Vám, jak snadné to je. Věděli jste, že je sushi zdravé? Kolik podob lahůdek se skrývá pod jedním pojmem? Více...

Termíny:24.2.2019 Volno.Lektor: Jiří Zajíček.Rezervovat >
24.3.2019 Volno.Lektor: Jiří Zajíček.Rezervovat >

Školka vaření - Hanácký koláč s tvarohem a povidly + dětská káva Melta (5-10 let)

Kdo z nás by si čas od času rád neodpočinul od těch našich ratolestí? Neudělal si chvilku času na sebe nebo svého partnera? Díky naší školce vaření je to možné, o Vaše děti se hravou formou postará tým zkušených profesionálů. Více...

.
Termíny:3.3.2019 Zbývá 2 volných míst.Rezervovat >

Büchecks street food

O food trucku Bücheck, který najdete v Brně na Zelném trhu vedle nové brněnské tržnice toho bylo napsáno již mnoho! Jedna věc ale je o Zuzce a Peterovi číst, a ta druhá je ochutnat dobrot které pod jejich rukama vznikají! Více...

Termíny:4.3.2019 Obsazeno.Lektor: Peter Szamuhel a Zuzana Zuzáková.Jako náhradník >

Ryby sladkovodní

Kapr, pstruh, štika, candát, lín, sumec, amur, atd. - sladkovodních ryb je nepřeberné množství, proč tedy těchto darů naší země nevyužít a nerozšířit si náš jídelníček o kvalitní a nutričně významné pokrmy? Práce se sladkovodní rybou je velice jednoduchá a její příprava časově nenáročná, jen se musí vědět, jak na to. Více...

Termíny:6.3.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Francouzská kuchyně

UMĚT SE DOBŘE NAJÍST...to pro obyvatele země galského kouhouta není a nikdy nebyl žádný problém! Více...

Termíny:10.3.2019 Volno.Lektor: Jiří Zajíček.Rezervovat >

Ryby a dary moře 3

Ryby a dary moře se stávají velmi oblíbenou součástí našeho jídelníčku, i díky tomu je tady v řadě již třetí pokračování rybího kurzu, na kterém se naučíte další jednoduché způsoby zpracování ryb a do své rybí kuchařky zařadíte několik dalších šikovných receptů. Více...

Termíny:13.3.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Křehké, kynuté a listové

Jak již název napovídá, na tomto kurzu se bude těsto vyrábět ve velkém! Více...

Termíny:16.3.2019 Volno.Lektor: Maryna Matuszek.Rezervovat >

Cupcakes - výroba a květinové zdobení

Cupcakes jsou poslední dobou čím dál více oblíbené. Jedná se o minidortíčky, které jsou různě zdobené, potahované, s krémem...no prostě člověk může při výrobě cupcakes popustit uzdu své fantazii a doopravdy se vydovádět! Více...

Termíny:17.3.2019 Volno.Lektor: Marketa Sukupová.Rezervovat >

Humři, krabi a krevety

Během letních pobytů u moře spousta z vás zajisté zatoužila ochutnat nějakou tu mořskou laskominou, která se dá za celkem rozumné peníze od tamních rybářů pořídit. No jo, ale co s tím stvořením dělat? Naučte se, jak si korýše skvěle připravit. Více...

Termíny:27.3.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Kuře a králík

Kde jsou ty časy, kdy nám po dvorku běhala kuřata a v králíkárně podupávali králíci? Pojďme si připomenout, jak chutné může být "kreativně" upravené kuře a jak delikátní může být správně upravený králík. Více...

Termíny:28.3.2019 Volno.Lektor: Radim Procházka.Rezervovat >

Tradiční česká kuchyně - 1

Nejen pivu a karlovarskému porcelánu vděčí naše země za svůj věhlas. Byly doby, kdy se i česká kuchyně hrdě vyjímala na výsluní po boku kuchyně francouzské. Né každý však ví, jak to ta babička vlastně dělala... Chcete se vrátit ke kořenům? Chcete mít v rukávu majstrštyk, kterým osníte při nedělním obědě, muže, tchýni, zetě, či "jenom" sami sebe?? Pokud ano, tak je tento kurz pro Vás jako stvořený! Více...

Termíny:3.4.2019 Volno.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >

Jehněčí, skopové a kůzlečí

Ovce, beran, jehně nebo kůzle - maso, které vyniká vysokým obsahem minerálů a je velice dietní. Pojďme si ukázat několik zásadních postupů, zajímavých receptů a triků při práci s těmito druhy masa. Více...

Termíny:10.4.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Chřest a medvědí česnek

Zdravý životní styl se správným stravováním je trend moderní doby. Hodně vlákniny, málo kalorií, výborná chuť a snadná příprava, to je to, co se dnes od potravin žádá. Více...

Termíny:27.4.2019 Volno.Lektor: Radim Procházka.Rezervovat >

VEGI - kreativně

Plnohodnotné veganské a vegetariánské pokrmy, které vypadají krásně na talíři a navíc jsou ještě velmi chutné? ANO, to není žádná bláhová představa, ale realita, která je náplní tohoto kurzu. Více...

Termíny:23.5.2019 Volno.Lektor: Radim Procházka.Rezervovat >

Grilování hovězího masa - kurz pod širým nebem

Grilování je, bez ohledu na jeho historii, především činnost, která nám dává možnost sejít se s přáteli a rodinou při chvílích pohody a užívání si letního období. Více...

Grilování ryb a mořských plodů - kurz pod širým nebem

Grilování je, bez ohledu na jeho historii, především činnost, která nám dává možnost sejít se s přáteli a rodinou při chvílích pohody a užívání si letního období. Více...

Grilování - Mixgrill - kurz pod širým nebem

Grilování je, bez ohledu na jeho historii, především činnost, která nám dává možnost sejít se s přáteli a rodinou při chvílích pohody a užívání si letního období. Více...

Italské menu 3

Již třetí italské dostaveníčko v naší škole vaření bude opět o čerstvých surovinách, jednoduché přípravě a rafinovaných chutích. Více...

Grilování - Menu na grilu - 1

Grilování je, bez ohledu na jeho historii, především činnost, která nám dává možnost sejít se s přáteli a rodinou při chvílích pohody a užívání si letního období. Více...

Škola vaření pro mládež - 8. menu (11 - 16 let)

Mládí vpřed ! Toto může být moto naší série kurzů vaření pro mladistvé ve věku mezi 11 - 16 lety. Zdravé, chutné a kreativní...takové jsou kurzy vaření pro mládež. Více...

Domácí párty Delux

Párty jak od profesionálů! To není finančně a časově nereálný sen, jen se musí vědět, jak na to... Že to nejde? Ale jde a my Vám ukážeme jak! Více...

Koláče, vdolky a buchty

Milujete koláče, vdolky a buchty? Vždy, když zavoní čerstvě upečený koláč, upadáte do transu a jediná myšlenka se soustředí na to, jak jej ochutnat? Tak pro Vás jsme připravili kurz pečení koláčů, vdolků a buchet. Více...

Grilování - Menu na grilu - 2

Grilování je, bez ohledu na jeho historii, především činnost, která nám dává možnost sejít se s přáteli a rodinou při chvílích pohody a užívání si letního období. Více...

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky