Vaše škola vaření

 

Kurzy vaření

 

Burgery

Každý sem tam zhřeší a po cestě z práce či z flámu, zažene hlad burgerem z "hladového okýnka". Ne vždy však z takového burgeru míváme i gastronomický zážitek. Pojďme si ukázat, že burger může být i velice chutné a plnohodnotné jídlo! Více...

Termíny:21.10.2017 Obsazeno.Lektor: Vojtěch Fňukal.Jako náhradník >
21.1.2018 Volno.Lektor: Vojtěch Fňukal.Rezervovat >
2.2.2018 Volno.Lektor: Vojtěch Fňukal.Rezervovat >
22.3.2018 Volno.Lektor: Vojtěch Fňukal.Rezervovat >

Školka vaření - Kuřecí kukuřičné nugetky a sněhové pusinky (5 - 10 let)

Kdo z nás by si čas od času neodpočinul od těch našich ratolestí? Neudělal si chvilku času na sebe nebo svého partnera? Díky naší školce vaření je to možné, o Vaše děti se hravou formou postará tým zkušených profesionálů. Více...

.
Termíny:22.10.2017 Obsazeno.Jako náhradník >

Maso a jeho tepelné úpravy 1

Znáte dělení masa? Víte, které maso je vhodné pro různé tepelné úpravy? Umíte nachystat maso na pečení, svázat jej a připravit základ? Chcete se naučit různé techniky tepelné přípravy? Potom tenhle kurz je právě pro Vás. Více...

Termíny:25.10.2017 Zbývá 2 volných míst.Lektor: Radim Procházka.Rezervovat >

Rum Master - řízená degustace světových rumů

Není rum jako rum. Pojďte s námi nakouknout do světa rumů! Začneme historií tohoto fenoménu, probereme si vše pěkně od podlahy, spoustu rumů ochutnáme, naučíme se umíchat legendární koktejly z rumů a hlady taky nebudeme! Více...

Termíny:26.10.2017 Obsazeno.Lektor: David Švábenský.Jako náhradník >
25.1.2018 Volno.Lektor: David Švábenský.Rezervovat >
9.3.2018 Volno.Lektor: David Švábenský.Rezervovat >

Kváskové pečivo

Chcete se naučit upéct tradiční kváskový chléb a další kváskové pečivo? Takové, jaké se dá pořídit ve vyhlášené brněnské pekárně a cukrárně Laskominy od Maryny? V našem kurzu Vás taji a úskalími přípravy kváskového pečiva provede přímo její majitelka Maryna. Více...

Termíny:27.10.2017 Obsazeno.Lektor: Maryna Matuszek.Jako náhradník >
24.11.2017 Obsazeno.Lektor: Maryna Matuszek.Jako náhradník >
19.1.2018 Volno.Lektor: Maryna Matuszek.Rezervovat >
3.3.2018 Volno.Lektor: Maryna Matuszek.Rezervovat >

Vietnamská kuchyně

Když jsem se jednou Tuana zeptal, jaktože krájí nožem rychleji než já, odpověděl: "Vařím už od dětství. Ve Vietnamu tradičně pomáhají děti v kuchyni a to od těch nejmenších až po vysokoškoláky. Stejně tomu bylo a je i v naší rodině. Vařili jsme už jako děti každý den z toho co nám rodiče dovezly z tržnice." Více...

Termíny:28.10.2017 Obsazeno.Lektor: Tuan Pham Minh.Jako náhradník >
25.11.2017 Obsazeno.Lektor: Tuan Pham Minh.Jako náhradník >
20.1.2018 Volno.Lektor: Tuan Pham Minh.Rezervovat >
23.2.2018 Volno.Lektor: Tuan Pham Minh.Rezervovat >
11.3.2018 Volno.Lektor: Tuan Pham Minh.Rezervovat >

Italské menu 2, aneb Itálie, jak ji neznáte

Itálie, to není jenom pizza, špagety a cikády! Je to jedna z mnoha zemí, kde je dobré, kvalitní a zejména rozmanité jídlo alfou a omegou tamního domorodého obyvatelstva. Italské stolování je příjemným zpestřením dne a příležitostí setkat se s přáteli či rodinou. Více...

Termíny:1.11.2017 Zbývá 4 volných míst.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Ryby a dary moře 2

Tématu ryb a mořských plodů se v naší škole vaření už nějaký čas věnujeme. Proto jsme pro vás připravili další kurz, kde se podíváme na zoubek hned několika oblíbeným rybám a mořským plodům. Více...

Termíny:2.11.2017 Obsazeno.Lektor: Michal Barták.Jako náhradník >

Omáčky

Omáčky jsou jedním z hlavních pilířů nejedné světové kuchyně a dobrou gastronomii si bez zvládnutí problematiky přípravy omáček nelze představit. Více...

Termíny:4.11.2017 Zbývá 3 volných míst.Lektor: Radim Procházka.Rezervovat >

Kuře a králík

Kde jsou ty časy, kdy nám po dvorku běhala kuřata a v králíkárně podupávali králíci? Ta tam je i kvalita tohoto masa, které do supermarketu dodávají velkochovy rozporcované a zabalené v plastikovém obalu. Pojďme si ukázat, jak chutné může být poctivé farmářské kuře a jak delikátní může být správně upravený králík. Více...

Termíny:7.11.2017 Zbývá 2 volných míst.Lektor: Radim Procházka.Rezervovat >

Procházka světem vína - Česko

Na tomto kurzu se budeme věnovat vínu a jeho pití - a to pití řízenému, cílenému a důkladnému. Více...

Termíny:10.11.2017 Volno.Lektor: Martin Procházka.Rezervovat >

Výroba domácích párků a klobás

Ne nadarmo se říká: Kováři, drž se svého kopyta! Přesně tohoto přísloví jsme se drželi při rozvahách o kurzu výroby domácích párků a klobás. Na pomoc jsme si pozvali odborníky ze společnosti Steinhauser Tišnov, jejíž rodinná řeznická tradice sahá až do roku 1780. Více...

Termíny:11.11.2017 Obsazeno.Lektor: Pavel Rambousek.Jako náhradník >
18.1.2018 Volno.Lektor: Pavel Rambousek.Rezervovat >
17.2.2018 Volno.Lektor: Pavel Rambousek.Rezervovat >

Bonbony a čokoládové lanýže

Také patříte k těm, kteří kvalitní čokoládě a všemu co se kolem ní motá totálně propadli ?! Pokud ano, tak rozhodně čtěte dál :-) Více...

Termíny:12.11.2017 Obsazeno.Lektor: Tereza Navrátilová.Jako náhradník >

Paštiky a šunky

Téma mluví samo za sebe - pojďme si společně připravit poctivé domácí paštiky, terinky a šunky. Jako ideální příloha zajisté poslouží pravý moravský pecen, který si společně upečeme. Více...

Termíny:14.11.2017 Zbývá 2 volných míst.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >
1.12.2017 Zbývá 3 volných míst.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Steaky, omáčky a rafinované přílohy

Bylo by libo medium? Maso! To je to, co většinu z nás opravdu zajímá. Ale jak na to? Co s kusem masa, aby zůstalo šťavnaté, křehké a upečené podle Vašich představ? Více...

Termíny:15.11.2017 Obsazeno.Lektor: Michal Barták.Jako náhradník >
24.1.2018 Volno.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >
6.3.2018 Volno.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >
4.4.2018 Volno.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >

Steaky 2

Steaky na 1000 způsobů vám jistě na Vašem monitoru vyskočí při vyhledání tohoto fenoménu v některém z internetových prohlížečů. Ne vždy jsou však informace takto získané v samotné praxi použitelné. Jak doopravdy na to? Více...

Termíny:16.11.2017 Zbývá 3 volných míst.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >
26.1.2018 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Steaky 3

Bylo by libo medium? Maso! To je to, co většinu z nás opravdu zajímá! Ale jak na to? Co s kusem masa? Jak docílit toho, aby zůstalo šťavnaté, křehké a upečené podle Vašich představ? Více...

Termíny:

Sushi – delikatesa země vycházejícího slunce

Bylo vždy Vaším snem rolovat sushi jako pravý japonský mistr kuchař? Ukážeme Vám, jak snadné to je. Věděli jste, že je sushi zdravé? Kolik podob lahůdek se skrývá pod jedním pojmem? Více...

Termíny:21.11.2017 Obsazeno.Lektor: Jiří Zajíček.Jako náhradník >
1.2.2018 Volno.Lektor: Jiří Zajíček.Rezervovat >
10.3.2018 Volno.Lektor: Jiří Zajíček.Rezervovat >
7.4.2018 Volno.Lektor: Jiří Zajíček.Rezervovat >

Domácí těstoviny, aneb Itálie, jak ji neznáte

V kuchyni je málo tak lahodných, lehkých a fantazii probouzejících surovin jako jsou dobře připravené a správně uvařené těstoviny. Jak ze svého jídelníčku pár tahy vyřadit nudné špagety s kečupem a nahradit je něčím jednoduchým? Více...

Termíny:22.11.2017 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >
28.2.2018 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Polévky

V české kuchyni si polévky vydobyly zásadní a podstatné místo. Nedovedeme si představit, že by oběd neobsahoval polévku. Vedle klasických polévek se dostávají na stůl, čím dál častěji, i polévky netradiční z cizokrajných surovin. Více...

Termíny:

Ryby a dary moře 3

Ryby a dary moře se stávají velmi oblíbenou součástí našeho jídelníčku, i díky tomu je tady v řadě již třetí pokračování rybího kurzu, na kterém se naučíte další jednoduché způsoby zpracování ryb a do své rybí kuchařky zařadíte několik dalších šikovných receptů. Více...

Termíny:28.11.2017 Zbývá 2 volných míst.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Ryby sladkovodní

Kapr, pstruh, štika, candát, lín, sumec, amur, atd. - sladkovodních ryb je nepřeberné množství, proč tedy těchto darů naší země nevyužít a nerozšířit si náš jídelníček o kvalitní a nutričně významné pokrmy? Práce se sladkovodní rybou je velice jednoduchá a její příprava časově nenáročná, jen se musí vědět, jak na to. Více...

Termíny:29.11.2017 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Zvěřina

Se šípkovou nebo se zelím? Tentokrát jsme toto české dilema rozhodli za Vás. Zvěřina však není pouze o těchto dvou známých úpravách. Díky dostupnosti běžných druhů mas jsme již pozapomněli na delikátnost pokrmů připravených ze zvěřiny. Po absolvování tohoto kurzu Vás již nepřekvapí člen Vaší rodiny, který se vrátí z mysliveckého plesu se srncem na zádech. :-) Více...

Termíny:30.11.2017 Obsazeno.Lektor: Michal Barták.Jako náhradník >

Kapr - pokaždé jinak

Jen málokdo z nás neokusil v Česku tak rozšířenou rybu jako je kapr. Přijměte pozvánku na cestu za výtečnými úpravami kapra, jak jej neznáte. Ochutnáte a navždy změníte názor na naši "vánoční" rybu. Více...

Termíny:5.12.2017 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Škola vaření pro mládež - 5. menu (11 - 16 let)

Mládí vpřed ! Toto může být motto naší série kurzů vaření pro mladistvé ve věku mezi 11 - 16 lety. Zdravé, chutné a kreativní...takové jsou kurzy vaření pro mládež. Více...

.
Termíny:6.12.2017 Obsazeno.Jako náhradník >

Fenomén čokoláda

Patříte k těm, kteří s kouskem čokolády na jazyku ztrácí pevnou půdu pod nohama? Tak právě pro vás je tento výjimečný kurz určen. Pod taktovkou nejuznávanějších brněnských cukrářů se naučíte triky při výrobě domácích bonbonů, lanýžů a pralinek. Více...

Termíny:12.12.2017 Zbývá 2 volných míst.Lektor: Martin Beránek.Rezervovat >

Pečení vánočního cukroví 2

Upečte si v našem studiu Divoká vařečka tradiční i méně tradiční vánoční cukroví, které si odnesete s sebou domů. Užijte si pohodovou atmosféru Vánocemi provoněného studia Divoká vařečka a společně s ostatními účastníky napečte hromadu vánočního cukroví. Více...

Termíny:15.12.2017 Obsazeno.Lektor: Martin Beránek.Jako náhradník >
17.12.2017 Obsazeno.Lektor: Martin Beránek.Jako náhradník >

Pečení vánočního cukroví 1

Upečte si v našem studiu Divoká vařečka tradiční i netradiční vánoční cukroví, které si s sebou odnesete také domů. Užijte si pohodovou atmosféru, vybočte z kolejí předvánočního stresu a ušetřte čas a nervy. Více...

Termíny:16.12.2017 Obsazeno.Lektor: Martin Beránek.Jako náhradník >

Ryby a dary moře 1

Není ryba jako ryba. Čím je čerstvější, tím je samozřejmě chutnější. Tím ale celá ta věda kolem přípravy ryb a dalších mořských živočichů rozhodně nekončí! Víte, jak se pozná opravdu čerstvá ryba? Více...

Termíny:31.1.2018 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >
12.4.2018 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Jehněčí, skopové a kůzlečí

Ovce, beran, jehně nebo kůzle - maso, které vyniká vysokým obsahem minerálů a je velice dietní. Pojďme si ukázat několik zásadních postupů, zajímavých receptů a triků při práci s těmito druhy masa. Více...

Domácí párty Delux

Párty jak od profesionálů! To není finančně a časově nereálný sen, jen se musí vědět, jak na to... Že to nejde? Ale jde a my Vám ukážeme jak! Více...

Humři, krabi a krevety

Během letních pobytů u moře spousta z vás zajisté zatoužila ochutnat nějakou tu mořskou laskominou, která se dá za celkem rozumné peníze od tamních rybářů pořídit. No jo, ale co s tím stvořením dělat? Naučte se, jak si korýše skvěle připravit. Více...

Dorty - základní postupy

Překvapte své blízké dortem jako od mistra cukráře! Čokoládový, ořechový, tvarohový, se zvířátky, fotbalovým míčem, květinami, číslicemi, ... fantazii se v Divoké vařečce meze nekladou! Více...

Školka vaření - Pečení cukrovinek (5 - 10 let)

Kdo z nás by si čas od času neodpočinul od těch našich ratolestí? Neudělal si chvilku času na sebe nebo svého partnera? Díky naší školce vaření je to možné, o Vaše děti se hravou formou postará tým zkušených profesionálů. Více...

Školka vaření - Domácí hamburger (5 - 10 let)

Kdo z nás by si čas od času neodpočinul od těch našich ratolestí? Neudělal si chvilku času na sebe nebo svého partnera? Díky naší školce vaření je to možné, o Vaše děti se hravou formou postará tým zkušených profesionálů. Více...

Koláče, vdolky a buchty

Milujete koláče, vdolky a buchty? Vždy, když zavoní čerstvě upečený koláč, upadáte do transu a jediná myšlenka se soustředí na to, jak jej ochutnat? Tak pro Vás jsme připravili kurz pečení koláčů, vdolků a buchet. Více...

Italské menu 3, aneb Itálie, jak ji neznáte

Již třetí italské dostaveníčko v naší škole vaření bude opět o čerstvých surovinách, jednoduché přípravě a rafinovaných chutích. Více...

Grilování - Menu na grilu - kurz pod širým nebem

Grilování je, bez ohledu na jeho historii, především činnost, která nám dává možnost sejít se s přáteli a rodinou při chvílích pohody a užívání si letního období. Více...

Italské tradiční dezerty 1

Výborné espresso, zapadající slunce, vlahý mořský vánek a samozřejmě něco sladkého na závěr prázdninového dne! Více...

Chřest a medvědí česnek

Zdravý životní styl se správným stravováním je trend moderní doby. Hodně vlákniny, málo kalorií, výborná chuť a snadná příprava, to je to, co se dnes od potravin žádá. Více...

Grilování hovězího masa - kurz pod širým nebem

Grilování je, bez ohledu na jeho historii, především činnost, která nám dává možnost sejít se s přáteli a rodinou při chvílích pohody a užívání si letního období. Více...

Grilování ryb a mořských plodů - kurz pod širým nebem

Grilování je, bez ohledu na jeho historii, především činnost, která nám dává možnost sejít se s přáteli a rodinou při chvílích pohody a užívání si letního období. Více...

Grilování - Mixgrill - kurz pod širým nebem

Grilování je, bez ohledu na jeho historii, především činnost, která nám dává možnost sejít se s přáteli a rodinou při chvílích pohody a užívání si letního období. Více...

Škola vaření pro mládež - 2. menu (11 - 16 let)

Mládí vpřed ! Toto může být motto naší série kurzů vaření pro mladistvé ve věku mezi 11 - 16 lety. Zdravé, chutné a kreativní...takové jsou kurzy vaření pro mládež. Více...

Škola vaření pro mládež - 3. menu (11 - 16 let)

Mládí vpřed ! Toto může být motto naší série kurzů vaření pro mladistvé ve věku mezi 11 - 16 lety. Zdravé, chutné a kreativní...takové jsou kurzy vaření pro mládež. Více...

Škola vaření pro mládež, 4. menu (11 - 16 let)

Mládí vpřed ! Toto může být motto naší série kurzů vaření pro mladistvé ve věku mezi 11 - 16 lety. Zdravé, chutné a kreativní...takové jsou kurzy vaření pro mládež. Více...

Školka vaření - Pizza (5 - 10 let)

Kdo z nás by si čas od času neodpočinul od těch našich ratolestí? Neudělal si chvilku času na sebe nebo svého partnera? Díky naší školce vaření je to možné, o Vaše děti se hravou formou postará tým zkušených profesionálů. Více...

Francouzská kuchyně

UMĚT SE DOBŘE NAJÍST...to pro obyvatele země galského kouhouta není a nikdy nebyl žádný problém! Více...

VEGI - kreativně

Plnohodnotné veganské a vegetariánské pokrmy, které vypadají krásně na talíři a navíc jsou ještě velmi chutné? ANO, to není žádná bláhová představa, ale realita, která je náplní tohoto kurzu. Více...

Bezlepkové moderní dezerty

Bezlepkové, moderní a ještě k tomu chutné?? Ano, přesně takové dezerty budete tvořit na tomto kurzu. Nugátový dort rozdovádí vaše chuťové buňky natolik, že osvěžení, které zajistí mražený ovocný mousse přijde jistě vhod. Čokoládový pomeranč zase tuto sladkou jízdu zakončí parádním efektem tající skořepiny přímo před vašimi zraky, která poodhalí co se vlastně skrývá uvnitř. Více...

5. menu Jana Kaplana

Ti z Vás, kteří již poobědvali či povečeřeli v brněnském Restaurantu Pavillon, ví, že to tam s gastronomií myslí vážně. Více...

PEČEME JINAK - Cheesecake a čokoládovo-karamelový tart

Tušili jste?... Že se cheesecaky připravovali již v Antice? Že původní americký sýr cream cheese, používaný k jeho výrobě, pochází z Francie? Tyto a další informace s podrobně vysvětlenými postupy přípravy Vás čekají v tomto kurzu s Šárkou, ze společnosti SORRY - pečeme jinak. Více...

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky