Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Kurzy vaření

 

Steaky, omáčky a rafinované přílohy

Bylo by libo medium? Maso! To je to, co většinu z nás opravdu zajímá. Ale jak na to? Co s kusem masa, aby zůstalo šťavnaté, křehké a upečené podle Vašich představ? Více...

Termíny:12.9.2019 Volno.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >
8.11.2019 Volno.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >

Pánská jízda

Čím začít??...dobrý rum či whisky nemůže na začátek nic pokazit, ne? Když to navíc doplníme ochutnávkou výborných piv a společně uvaříme některé z nejoblíbenějších "chlapských" pochutin, tak to nemůže dopadnout špatně! Více...

Termíny:13.9.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >
20.12.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Vietnamská kuchyně - 1

Učarovaly Vám chutě asie? Touláte se rádi po vietnamské tržnici a nevíte co by jste dřív ochutnali? Máte chuť vyzkoušet zase něco nového? Rádi rozšíříme Vaše gastroobzory! Více...

Termíny:14.9.2019 Obsazeno.Lektor: Tuan Pham Minh.Jako náhradník >
25.10.2019 Obsazeno.Lektor: Tuan Pham Minh.Jako náhradník >

Bez lepku - ne bez chuti

Držíte bezlepkovou dietu a chtěli byste se naučit něco nového? Máte v rodině nebo mezi přáteli někoho, kdo nemůže lepek a Vy se chcete naučit vařit bez lepku a chutně tak, že výsledek bude stejný nebo lepší jako při použití mouky?? Nebo nemáte problém s konzumací lepku a jen Vás zajímá, zda jsou ty pověry "bez lepku = bez chuti" pravdivé? Více...

Termíny:19.9.2019 Volno.Lektor: Kateřina Blažková.Rezervovat >
26.10.2019 Volno.Lektor: Kateřina Blažková.Rezervovat >

Vietnamská kuchyně - 2

Učarovaly Vám chutě Asie? Byli jste na prvním kurzu vietnamské kuchyně u vás ve studiu a nemáte dost, nebo se jen tak rádi touláte po vietnamské tržnici? Máte chuť vyzkoušet zase něco nového? Rádi rozšíříme Vaše gastroobzory! Pod vedením Tuana vše vyzkoušíte, ochutnáte, a věříme že i zařadíte mezi Vaše oblíbené stálice. Více...

Termíny:20.9.2019 Obsazeno.Lektor: Tuan Pham Minh.Jako náhradník >

Burgery

Každý sem tam zhřeší a po cestě z práce či z flámu, zažene hlad burgerem z "hladového okýnka". Ne vždy však z takového burgeru míváme i gastronomický zážitek. Pojďme si ukázat, že burger může být i velice chutné a plnohodnotné jídlo! Více...

Termíny:24.9.2019 Volno.Lektor: Vojtěch Fňukal.Rezervovat >
17.10.2019 Volno.Lektor: Vojtěch Fňukal.Rezervovat >
16.11.2019 Volno.Lektor: Vojtěch Fňukal.Rezervovat >

Italské menu 2

Itálie, to není jenom pizza, špagety a cikády! Je to jedna z mnoha zemí, kde je dobré, kvalitní a zejména rozmanité jídlo alfou a omegou tamního domorodého obyvatelstva. Italské stolování je příjemným zpestřením dne a příležitostí setkat se s přáteli či rodinou. Více...

Termíny:25.9.2019 Zbývá 4 volných míst.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Ryby a dary moře 1

Není ryba jako ryba. Čím je čerstvější, tím je samozřejmě chutnější. Tím ale celá ta věda kolem přípravy ryb a dalších mořských živočichů rozhodně nekončí! Víte, jak se pozná opravdu čerstvá ryba? Více...

Termíny:26.9.2019 Volno.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >
13.11.2019 Volno.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >

Kuře a králík

Kde jsou ty časy, kdy nám po dvorku běhala kuřata a v králíkárně podupávali králíci? Pojďme si připomenout, jak chutné může být "kreativně" upravené kuře a jak delikátní může být správně upravený králík. Více...

Termíny:27.9.2019 Obsazeno.Lektor: Radim Procházka.Jako náhradník >

Sushi

Bylo vždy Vaším snem rolovat sushi jako pravý japonský mistr kuchař? Ukážeme Vám, jak snadné to je. Věděli jste, že je sushi zdravé? Kolik podob lahůdek se skrývá pod jedním pojmem? Více...

Termíny:30.9.2019 Volno.Lektor: Jiří Zajíček.Rezervovat >
24.11.2019 Volno.Lektor: Jiří Zajíček.Rezervovat >

Kváskové pečivo

Chcete se naučit upéct tradiční kváskový chléb a další kváskové pečivo? Takové, jaké se dá pořídit ve vyhlášené brněnské pekárně a cukrárně Laskominy od Maryny? V našem kurzu Vás taji a úskalími přípravy kváskového pečiva provede přímo její majitelka Maryna. Více...

Termíny:1.10.2019 Obsazeno.Lektor: Maryna Matuszek.Jako náhradník >
29.11.2019 Volno.Lektor: Maryna Matuszek.Rezervovat >

Tradiční česká kuchyně - 1

Nejen pivu a karlovarskému porcelánu vděčí naše země za svůj věhlas. Byly doby, kdy se i česká kuchyně hrdě vyjímala na výsluní po boku kuchyně francouzské. Né každý však ví, jak to ta babička vlastně dělala... Chcete se vrátit ke kořenům? Chcete mít v rukávu majstrštyk, kterým osníte při nedělním obědě, muže, tchýni, zetě, či "jenom" sami sebe?? Pokud ano, tak je tento kurz pro Vás jako stvořený! Více...

Termíny:2.10.2019 Zbývá 3 volných míst.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >

Ryby a dary moře 2

Tématu ryb a mořských plodů se v naší škole vaření už nějaký čas věnujeme. Proto jsme pro vás připravili další kurz, kde se podíváme na zoubek hned několika oblíbeným rybám a mořským plodům. Více...

Termíny:3.10.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Čokoládové pralinky

Prožijte svůj tajný čokoládový sen! Naučíme Vás vyrábět čokoládové pralinky vyklepávané z forem. Budou křupavé, lesklé a plné zajímavých náplní. Pohrajeme si i s barvičkami, lakem a na závěr také pralinky krásně zabalíme. Více...

Termíny:6.10.2019 Obsazeno.Lektor: Elena Gabrielová.Jako náhradník >

Makronky

Sláva francouzských makronek - "pusinek" z bílků, cukru a mandlové mouky obletěla již dávno celý svět. O makronkách se ví samozřejmě i na Moravě, a v Brně semotném existuje hnedle několik výrobců, kterým svět Makronek naprosto učaroval. Makronky od Hanky asi netřeba představovat, ale kdyby jenom přece...tak vězte, že Hanka se výrobě makronek naučila přímo ve Francii. Že s rezervací tohoto kurzu ještě váháte??, rozhodování Vám usnadníme, skočte se mrknout do Piknikboxu, kavárny kterou Hanka společně se svou kamarádkou provozuje a její makronky tam ochutnejte :-) Více...

Termíny:8.10.2019 Zbývá 3 volných míst.Lektor: Hana Drozdová.Rezervovat >

Rum Master

Není rum jako rum. Pojďte s námi nakouknout do světa rumů! Začneme historií tohoto fenoménu, probereme si vše pěkně od podlahy, spoustu rumů ochutnáme, naučíme se umíchat legendární koktejly z rumů a hlady taky nebudeme! Více...

Termíny:10.10.2019 Obsazeno.Lektor: David Švábenský.Jako náhradník >
15.11.2019 Volno.Lektor: David Švábenský.Rezervovat >

Výroba domácích párků a klobás

Ne nadarmo se říká: Kováři, drž se svého kopyta! Přesně tohoto přísloví jsme se drželi při rozvahách o kurzu výroby domácích párků a klobás. Na pomoc jsme si přizvali odborníky z Řeznictví a uzenářství Strejček, kde rodinná tradice tohoto řemesla sahá až do roku 1927. Více...

Termíny:12.10.2019 Obsazeno.Lektor: Pavel Rambousek.Jako náhradník >
23.11.2019 Volno.Lektor: Pavel Rambousek.Rezervovat >

Čokoládové lanýže a bonbony

Také patříte k těm, kteří kvalitní čokoládě a všemu co se kolem ní motá totálně propadli ?! Pokud ano, tak rozhodně čtěte dál :-) Více...

Termíny:13.10.2019 Volno.Lektor: Tereza Navrátilová.Rezervovat >

Büchecks street food

O food trucku Bücheck, který najdete v Brně na Zelném trhu vedle nové brněnské tržnice toho bylo napsáno již mnoho! Jedna věc ale je o Zuzce a Peterovi číst, a ta druhá je ochutnat dobrot které pod jejich rukama vznikají! Více...

Termíny:14.10.2019 Obsazeno.Lektor: Peter Szamuhel a Zuzana Zuzáková.Jako náhradník >

Křehké, kynuté a listové

Jak již název napovídá, na tomto kurzu se bude těsto vyrábět ve velkém! Více...

Termíny:18.10.2019 Volno.Lektor: Maryna Matuszek.Rezervovat >

Cupcakes - výroba a květinové zdobení

Cupcakes jsou poslední dobou čím dál více oblíbené. Jedná se o minidortíčky, které jsou různě zdobené, potahované, s krémem...no prostě člověk může při výrobě cupcakes popustit uzdu své fantazii a doopravdy se vydovádět! Více...

Termíny:19.10.2019 Obsazeno.Lektor: Markéta Sukupová.Jako náhradník >

Paštiky a šunky

Téma mluví samo za sebe - pojďme si společně připravit poctivé domácí paštiky, terinky a šunky. Jako ideální příloha zajisté poslouží pravý moravský pecen, který si společně upečeme. Více...

Termíny:20.10.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Indická kuchyně - 1

Připravit pravé indické jídlo bývalo v České republice před lety docela složité. Dnes už je to jinak, všechny potřebné ingredience nabízí místní supermarkety....jen vědět jak na to!! A to, jak na to, se máte možnost dozvědět a naučit od jednoho z nejpovolanějších - Tejindera Riara, majitele brněnské restaurace DR.INDY - pup & indian grill v Brně Bohunicích. Více...

Termíny:21.10.2019 Obsazeno.Lektor: Tejinder Riar.Jako náhradník >
26.11.2019 Volno.Lektor: Tejinder Riar.Rezervovat >

Ryby sladkovodní

Kapr, pstruh, štika, candát, lín, sumec, amur, atd. - sladkovodních ryb je nepřeberné množství, proč tedy těchto darů naší země nevyužít a nerozšířit si náš jídelníček o kvalitní a nutričně významné pokrmy? Práce se sladkovodní rybou je velice jednoduchá a její příprava časově nenáročná, jen se musí vědět, jak na to. Více...

Termíny:22.11.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Steaky 2

Steaky na 1000 způsobů vám jistě na Vašem monitoru vyskočí při vyhledání tohoto fenoménu v některém z internetových prohlížečů. Ne vždy jsou však informace takto získané v samotné praxi použitelné. Jak doopravdy na to? Více...

Termíny:24.10.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >
6.12.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Omáčky

Omáčky jsou jedním z hlavních pilířů nejedné světové kuchyně a dobrou gastronomii si bez zvládnutí problematiky přípravy omáček nelze představit. Více...

Termíny:30.10.2019 Volno.Lektor: Radim Procházka.Rezervovat >

Zvěřina

Se šípkovou nebo se zelím? Tentokrát jsme toto české dilema rozhodli za Vás. Zvěřina však není pouze o těchto dvou známých úpravách. Díky dostupnosti běžných druhů mas jsme již pozapomněli na delikátnost pokrmů připravených ze zvěřiny. Po absolvování tohoto kurzu Vás již nepřekvapí člen Vaší rodiny, který se vrátí z mysliveckého plesu se srncem na zádech. :-) Více...

Termíny:31.10.2019 Zbývá 4 volných míst.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Steaky 3

Bylo by libo medium? Maso! To je to, co většinu z nás opravdu zajímá! Ale jak na to? Co s kusem masa? Jak docílit toho, aby zůstalo šťavnaté, křehké a upečené podle Vašich představ? Více...

Termíny:2.11.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Francouzská kuchyně

UMĚT SE DOBŘE NAJÍST...to pro obyvatele země galského kouhouta není a nikdy nebyl žádný problém! Více...

Termíny:3.11.2019 Volno.Lektor: Jiří Zajíček.Rezervovat >

Rakouská tradiční kuchyně

Grüß Gott! Zachutnalo Vám u našich rakouských sousedů? Dali by jste si doma zauzenou rybku, vzpomínáte na luxusní kässespätzle, na kterých jste si pochutnali v alpách během Vaší zimní dovolené, slyšeli jste o panu Plachuttovi, který proslavil rakouskou kuchyni a na jeho Tafelspitz jezdí do jeho vídeňských restaurací celý svět, bylo by ke kafíčku libo Kaiserschmarren??? Ano, tohle všechno se naučíte, průvotcem rakouskou kuchyní Vám bude Tonda Jurka, šéfkuchař studia Divoká vařečka který dlouhá léta sbíral skušenosti právě v rakouských alpách. Více...

Termíny:5.11.2019 Volno.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >

Humři, krabi a krevety

Během letních pobytů u moře spousta z vás zajisté zatoužila ochutnat nějakou tu mořskou laskominou, která se dá za celkem rozumné peníze od tamních rybářů pořídit. No jo, ale co s tím stvořením dělat? Naučte se, jak si korýše skvěle připravit. Více...

Termíny:7.11.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Školka vaření (5-10 let) - Francouzský zeleninový koláč

Kdo z nás by si čas od času rád neodpočinul od těch našich ratolestí? Neudělal si chvilku času na sebe nebo svého partnera? Díky naší školce vaření je to možné, o Vaše děti se hravou formou postará tým zkušených profesionálů. Více...

.
Termíny:10.11.2019 Obsazeno.Jako náhradník >

Maso a jeho tepelné úpravy

Znáte dělení masa? Víte, které maso je vhodné pro různé tepelné úpravy? Umíte nachystat maso na pečení, svázat jej a připravit základ? Chcete se naučit různé techniky tepelné přípravy? Potom tenhle kurz je právě pro Vás. Více...

Termíny:12.11.2019 Volno.Lektor: Radim Procházka.Rezervovat >

Domácí těstoviny

V kuchyni je málo tak lahodných, lehkých a fantazii probouzejících surovin jako jsou dobře připravené a správně uvařené těstoviny. Jak ze svého jídelníčku pár tahy vyřadit nudné špagety s kečupem a nahradit je něčím jednoduchým? Více...

Termíny:17.11.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Začínám vařit - 1

Staré české přísloví praví...žádný učený z nebe nespadl! Ano, je to tak, i umění vařit skvěle se dá naučit :-) Neumíte krájet, vařit, péct a smažit?? Připálíte i vodu na čaj? Stravujete se nehezky, a rádi byste to změnili? Na tomto speciálním kurzu se budeme věnovat doopravdy základům. Naučíme Vás krájet, brousit nůž, správně vybírat kvalitní suroviny, uvařit základní vývary, omáčky a pokrmy, které budou velice variabilní. Prostě Vás TO naučíme! Více...

Termíny:18.11.2019 Volno.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >

Ryby a dary moře 3

Ryby a dary moře se stávají velmi oblíbenou součástí našeho jídelníčku, i díky tomu je tady v řadě již třetí pokračování rybího kurzu, na kterém se naučíte další jednoduché způsoby zpracování ryb a do své rybí kuchařky zařadíte několik dalších šikovných receptů. Více...

Termíny:19.11.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Škola vaření pro mládež - 11. menu (10 - 17 let)

Mládí vpřed! Toto může být motto naší série kurzů vaření pro mladistvé ve věku mezi 10 -17 lety. Více...

.
Termíny:27.11.2019 Volno.Rezervovat >

Úžasné dorty

Nejsou dorty, jako dorty. Průvodkyní na tomto speciálním dortovém kurzu Vám bude Markéta Sukupová, majitelka firmy Úžasné dorty. Více...

Termíny:30.11.2019 Zbývá 2 volných míst.Lektor: Markéta Sukupová.Rezervovat >

Polévky

V české kuchyni si polévky vydobyly zásadní a podstatné místo. Nedovedeme si představit, že by oběd neobsahoval polévku. Vedle klasických polévek se dostávají na stůl, čím dál častěji, i polévky netradiční z cizokrajných surovin. Více...

Termíny:1.12.2019 Volno.Lektor: Radim Procházka.Rezervovat >

Kapr - pokaždé jinak

Jen málokdo z nás neokusil v Česku tak rozšířenou rybu jako je kapr. Přijměte pozvánku na cestu za výtečnými úpravami kapra, jak jej neznáte. Ochutnáte a navždy změníte názor na naši "vánoční" rybu. Více...

Termíny:3.12.2019 Volno.Lektor: Michal Barták.Rezervovat >

Dámská jízda

Pouze pro ženy! Ano, ano, bude to "babinec" :-) Více...

Termíny:13.12.2019 Volno.Lektor: Antonín Jurka.Rezervovat >

Pánská jízda - ŽENÁM na tento termín vstup POVOLEN

Pro velký zájem ze strany žen je tento termín otevřen pro jakékoli pohlaví!! Dámy, vítejte mezi námi :-) Čím začít??...dobrý rum či whisky nemůže na začátek nic pokazit, ne? Více...

Grilování - Menu na grilu - 2

Grilování je, bez ohledu na jeho historii, především činnost, která nám dává možnost sejít se s přáteli a rodinou při chvílích pohody a užívání si letního období. Více...

VEGI - kreativně

Plnohodnotné veganské a vegetariánské pokrmy, které vypadají krásně na talíři a navíc jsou ještě velmi chutné? ANO, to není žádná bláhová představa, ale realita, která je náplní tohoto kurzu. Více...

Pečení vánočního cukroví

Upečte si v našem studiu Divoká vařečka tradiční i netradiční vánoční cukroví, které si s sebou odnesete také domů. Užijte si pohodovou atmosféru, vybočte z kolejí předvánočního stresu a ušetřte čas a nervy. Více...

Jehněčí, skopové a kůzlečí

Ovce, beran, jehně nebo kůzle - maso, které vyniká vysokým obsahem minerálů a je velice dietní. Pojďme si ukázat několik zásadních postupů, zajímavých receptů a triků při práci s těmito druhy masa. Více...

Domácí párty Delux

Párty jak od profesionálů! To není finančně a časově nereálný sen, jen se musí vědět, jak na to... Že to nejde? Ale jde a my Vám ukážeme jak! Více...

Školka vaření (5-10 let) - Poctivý karbanátek, bramborový salát se zeleninou a kysanou smetanou

Kdo z nás by si čas od času rád neodpočinul od těch našich ratolestí? Neudělal si chvilku času na sebe nebo svého partnera? Díky naší školce vaření je to možné, o Vaše děti se hravou formou postará tým zkušených profesionálů. Více...

Škola vaření pro mládež - 9. menu (11 - 16 let)

Mládí vpřed ! Toto může být motto naší série kurzů vaření pro mladistvé ve věku mezi 11 - 16 lety. Více...

Škola vaření pro mládež - 10. menu (11 - 16 let)

Mládí vpřed ! Toto může být motto naší série kurzů vaření pro mladistvé ve věku mezi 11 - 16 lety. Více...

Školka vaření - Hanácký koláč s tvarohem a povidly + dětská káva Melta (5-10 let)

Kdo z nás by si čas od času rád neodpočinul od těch našich ratolestí? Neudělal si chvilku času na sebe nebo svého partnera? Díky naší školce vaření je to možné, o Vaše děti se hravou formou postará tým zkušených profesionálů. Více...

Italské menu 3

Již třetí italské dostaveníčko v naší škole vaření bude opět o čerstvých surovinách, jednoduché přípravě a rafinovaných chutích. Více...

Grilování - Menu na grilu - 1

Grilování je, bez ohledu na jeho historii, především činnost, která nám dává možnost sejít se s přáteli a rodinou při chvílích pohody a užívání si letního období. Více...

Chřest a medvědí česnek

Zdravý životní styl se správným stravováním je trend moderní doby. Hodně vlákniny, málo kalorií, výborná chuť a snadná příprava, to je to, co se dnes od potravin žádá. Více...

Grilování hovězího masa - kurz pod širým nebem

Grilování je, bez ohledu na jeho historii, především činnost, která nám dává možnost sejít se s přáteli a rodinou při chvílích pohody a užívání si letního období. Více...

Grilování ryb a mořských plodů - kurz pod širým nebem

Grilování je, bez ohledu na jeho historii, především činnost, která nám dává možnost sejít se s přáteli a rodinou při chvílích pohody a užívání si letního období. Více...

Grilování - Mixgrill - kurz pod širým nebem

Grilování je, bez ohledu na jeho historii, především činnost, která nám dává možnost sejít se s přáteli a rodinou při chvílích pohody a užívání si letního období. Více...

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky