Vaše škola vaření

 

Humři, krabi a krevety - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
11.10.2018 ve 16:30 - 22:00
Volno. Lektor: Michal Barták.  Rezervovat >

 
 

Během letních pobytů u moře spousta z vás zajisté zatoužila ochutnat nějakou tu mořskou laskominou, která se dá za celkem rozumné peníze od tamních rybářů pořídit.

No jo, ale co s tím stvořením dělat? Táto, vždyť se to ještě hýbe, zabij to! :-)

Takhle asi vypadá většina prázdninových dobrodružství končících nevhodnou přípravou, která může negativně ovlivnit váš názor na něco tak chutného jako jsou humři, krabi a krevety.

Pojďme tedy nahlédnout pod skořápku těmto desetinožcům a naučme se, jak je šetrně sprovodit ze světa, dále upravovat a připravit si pár skvělých receptů.


Co se bude připravovat a vařit:

  • Vařený krab s Wasabi majonézou

  • Grilované tygří krevety s klobásou Chorizo a jarní cibulkou

  • Bisque – krémová polévka ze skořápek korýšů

  • Humr vařený na zelenině s jemnou vinnou omáčkou a bylinkovou bramborovou kaší

  • Grilovaný humr kanadský zapékaný s petrželkovým máslem


Co se na kurzu naučíte:

  • zacházet s krevetami – loupání, čištění, příprava

  • zabít a správně uvařit kraba

  • “otevřít” kraba a správně rozbíjet klepeta a krunýř

  • zásadám při práci s krabím masem, rozpoznávání druhů krabího masa a jejich zpracování

  • několika způsobům šetrného zabíjení humrů

  • správně vařit (a hlavně nepřevařit!) humra

  • jak “vydolovat" maximum masa z humřího krunýře

  • připravit vinnou omáčku s cibulí šalotkou

  • připravit jemnou bylinkovou bramborovou kaši

  • zásadám při přípravě grilovaného humra

  • připravit petrželkové máslo na zapékání humra


Co Vás ještě čeká:

  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
  • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (voda, nealko nápoje, víno, pivo)

POZOR !  V případě že máte dárkový poukaz nižší hodnoty, než je cena kurzu, zvolte prosím při rezervaci formu úhrady hotově a do poznámky rezervace napište číslo Vašeho poukazu. Spojíme se s Vámi a dohodneme formu úhrady doplatku.


 

CENA KURZU (včetně konzumace) ........ 3 500 Kč

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

REZERVACE - OBJEDNÁVKA KURZU - Humři, krabi a krevety

Termín kurzu
Počet účastníků
VÁMI VYBRANÝ TERMÍN JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN.

Můžete se na něj však přesto zapsat jako náhradník.
V případě uvolnění místa Vás budeme neprodleně kontaktovat na uvedený telefon nebo e-mail.
Způsob platby splatnost do 7 dnů od rezervace
 
OBJEDNATEL / PLÁTCE
Jméno a příjmení
Firma
DIČ
Ulice a číslo domu
Město
PSČ
Telefon
E-mail
Poznámka
Jak jste se o nás dozvěděl(a)?
Souhlasím se smlouvou
Přeji si být informován/a o novinkách






Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky