Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Jehněčí, skopové a kůzlečí - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
momentálně není vypsán žádný termín

 
 

Ovce, beran, jehně nebo kůzle - maso tohoto domestikovaného zvířectva tvořilo od pradávna na našem území nedílnou součást jídelníčku našich předků. Ale během posledních pár desítek let tomu již tak není. Přitom maso těchto druhů vyniká vysokým obsahem minerálů a je velice dietní. Pojďme si tedy ukázat několik zásadních postupů, zajímavých receptů a triků při práci s těmito druhy masa.


Co se bude připravovat:

  • Kůzlečí medailonky smažené na másle podávané na listovém salátku

  • Jehněčí kotletky s bylinkovou krustou, zelenina caponata

  • Pečená nakládaná roláda ze skopového pupku

  • Jehněčí či skopové kolínko pošírované na červeném víně, bramborová kaše Joëla Robuchona, přírodní omáčka

Co se na kurzu naučíte:

  • správně prosmažit medailonky aby zůstaly růžové

  • připravit salát s balsamikovým dresingem

  • připravit bylinkovou krustu

  • zapékat maso s krustou

  • rychle připravit zeleninu caponata

  • správně vázat roládu

  • marinovat maso v červeném víně se zeleninou a bylinkami

  • uvařit poctivou tmavou omáčku s červeným vínem

  • originálnímu receptu a způsobu přípravy vláčné bramborové kaše Joëla Robuchona

  • porcovat, čistit, marinovat a nakládat maso

  • připravit vhodné přílohy a omáčky


Co Vás ještě čeká:

  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
  • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (voda, nealko nápoje, víno, pivo)


 

CENA KURZU (včetně konzumace) ........ 2 900 Kč

LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky