Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Ryby a dary moře 2 - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
11.06.2024 ve 16:30 - 22:00
Volno. Lektor: Michal Barták.  Rezervovat >

 
 

Tématu ryb a mořských plodů se v naší škole vaření už nějaký čas věnujeme. Kurzy s touto tématikou jsou velmi oblíbené a nás práce s tak krásnou surovinou, jakou jsou čerstvé ryby, moc baví. Proto jsme pro vás připravili další kurz, kde se podíváme na zoubek hned několika oblíbeným rybám a mořským plodům.

Vše vezmeme pěkně "od podlahy", povídáním o rybách počínaje a jejich kompletním zpracováním konče.

Nechme rozpustit poslední ledy naší nejistoty a vrhněme se rovnýma nohama do poznávání nesčetných darů našich moří a oceánů ...


S čím budeme pracovat:

  • treska

  • pražma královská, štítník nebo ropušnice

  • mušle

  • krevety

  • losos

  • platýs

 

Co se bude připravovat a vařit:

  • Brandade (hašé) z tresky obecné

  • Tygří krevety Aglio olio e peperoncino

  • Francouzská rybí polévka Bouillabaisse, podávaná s křupavým chlebem

  • Dušený losos Teriyaki

  • Na citronovém másle pečený platýs (bude předvedeno)


Co se na kurzu mimo jiné naučíte:

  • čištění, filetování a porcování ryb

  • pošírovat (pomalu vařit) tresku v mléce

  • dochucovat rybí hašé za pomoci redukované bylinkové smetany

  • za použití nejméně 3 druhů ryb uvařit lahodnou polévku Bouillabaisse

  • pár tahy připravit křupavé chipsy z italského chleba ciabatta

  • marinovat a dusit lososa na asijský způsob (velice chutné a zdravé)

  • péci platýse tak, aby zůstal uvnitř šťavnatý

  • krok po kroku přípravu všech pokrmů

 

Co Vás ještě čeká:

  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
  • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (voda, nealko nápoje, víno, pivo)


 

CENA KURZU ........ 3 700 Kč

LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

REZERVACE - OBJEDNÁVKA KURZU - Ryby a dary moře 2

Termín kurzu
Počet účastníků
VÁMI VYBRANÝ TERMÍN JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN.

Můžete se na něj však přesto zapsat jako náhradník.
V případě uvolnění místa Vás budeme neprodleně kontaktovat na uvedený telefon nebo e-mail.
  
Celková cena0 Kč
Celkem k úhradě0 Kč
 
OBJEDNATEL / PLÁTCE
Jméno a příjmení
Firma
DIČ
Ulice a číslo domu
Město
PSČ
Telefon
E-mail
Poznámka
Jak jste se o nás dozvěděl(a)?
Souhlasím se smlouvou
Přeji si být informován/a o novinkách






Upozornění: E-mail potvrzující Vaši objednávku a výzva k platbě odchází obratem po dokončení Vaší objednávky. Pokud tyto e-maily neobdržíte, prosím, dříve než nás budete kontaktovat, zkontrolujte si nevyžádanou poštu. Děkujeme.

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky