Mapa stránek |
E-mail: Heslo: Zapomenuté heslo

Vaše škola vaření

 

Kváskové pečivo - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
22.9.2017 ve 16:30 - 22:00
Obsazeno. Lektor: Maryna Matuszek.  Jako náhradník >
27.10.2017 ve 16:30 - 22:00
Zbývá 1 volných míst. Lektor: Maryna Matuszek.  Rezervovat >
24.11.2017 ve 16:30 - 22:00
Volno. Lektor: Maryna Matuszek.  Rezervovat >

 
 

Chcete se naučit upéct tradiční kváskový chléb a další kváskové pečivo?

Takové, jaké se dá pořídit ve vyhlášené brněnské pekárně a cukrárně Laskominy od Maryny?

V našem kurzu Vás taji a úskalími přípravy kváskového pečiva provede přímo její majitelka Maryna.

Co se bude připravovat:

  • Toskánský s olivovým olejem - pšeničný s pšeničným kváskem
  • Ořechový - pšenično - žitný z žitného kvásku s vlašskými ořechy
  • Kvásková focaccia
  • Kváskové loupáčky
  • Żurek z jajkiem - polévka z žitného kvásku

    Co se na kurzu naučíte:

    • jak si správně vyrobit domácí kvásek a jak o něj pečovat
    • jak vyrobit chlebové těsto 
    • rozdíly v konzistenci pšeničného a žitného těsta 
    • kombinovat těsto s různými surovinami
    • jak správně nechat těsto nakynout
    • zásadám správného pečení (i v domácí troubě)
    • pečení chleba za použití „křidlice“, litinového hrnce a jiné
    • odhadnout správně čas pečení tak, aby chleba byl po vychladnutí vláčný
    • správnému uchování pečiva tak, aby zůstalo co nejdéle čerstvé
    • upéci focacciu podle receptu paní Cecilie z Milána
    • používat kvásek i na sladké pečivo
    • budete svědky přípravy pravého polského Żurku

    Co Vás ještě čeká:

    • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu

    • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, voda, džus, víno, pivo)


     

    CENA KURZU (včetně konzumace) ........ 2 700 Kč

     

    Průběh kurzu:
    Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

    Co s sebou:
    Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

    Kde kurzy probíhají:
    Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

    Jak se přihlásit:
    Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

     

    REZERVACE - OBJEDNÁVKA KURZU - Kváskové pečivo

    Termín kurzu
    Počet účastníků
    VÁMI VYBRANÝ TERMÍN JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN.

    Můžete se na něj však přesto zapsat jako náhradník.
    V případě uvolnění místa Vás budeme neprodleně kontaktovat na uvedený telefon nebo e-mail.
    Způsob platby splatnost do 7 dnů od rezervace
    Uplatnit slevový kód >
    Vystavit jako dárkový poukaz
     
    OBJEDNATEL / PLÁTCE
    Jméno a příjmení
    Firma
    DIČ
    Ulice a číslo domu
    Město
    PSČ
    Telefon
    E-mail
    Poznámka
    Jak jste se o nás dozvěděl(a)?
    Souhlasím se smlouvou
    Přeji si být informován/a o novinkách






    Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky