Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Ryby sladkovodní - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
22.11.2024 ve 16:30 - 22:00
Volno. Lektor: Michal Barták.  Rezervovat >

 
 

Kapr, pstruh, štika, candát, lín, sumec, amur, atd. - sladkovodních ryb je nepřeberné množství, proč tedy těchto darů naší země nevyužít a nerozšířit si náš jídelníček o kvalitní a nutričně významné pokrmy? Práce se sladkovodní rybou je velice jednoduchá a její příprava časově nenáročná, jen se musí vědět, jak na to.

Na tomto kurzu se naučíte rozeznávat druhy sladkovodních ryb a jejich vhodné tepelné úpravy. Nezapomeneme také na delikátní přílohy a zajímavé omáčky.


Co se bude připravovat a vařit:

  • Rybí sekaný steak s chilli a jarní cibulkou servírovaný s pažitkovou majonézou

  • Kapří hranolky v křupavém pivním těstíčku s listovým salátem a rajčatovým vinaigrette

  • Candát nebo pstruh dušený na zelenině podávaný s jemnou máslovou omáčkou

  • Sumec pečený na červené cibuli a hlívě ústřičné

 

Co se na kurzu naučíte:

  • kostit a filetovat ryby

  • připravit luxusní rybí "karbenátky"

  • vyrobit domácí majonézu

  • nachystat kapří maso tak, aby po usmažení nebylo potřeba řešit malé kůstky :-)

  • zásadám přípravy pivního těstíčka

  • usmažit křupavé kapří hranolky tak dobře, jak to dělají ve slavných restauracích ŠUPINA a ŠUPINKA v Třeboni!

  • připravit osvěžující salátek

  • umíchat rajčatový vinaigrette

  • připravit rybí filet v jednom hrnci na zelenině, víně, másle a bylinkách

  • zahušťovat omáčku máslem

  • zpracovat celého sumce

  • správným tepelným úpravám ryb (pečení, dušení, grilování, smažení,…)

  • ...a mnohé další


Co Vás ještě čeká:

  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
  • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, voda, džus, víno, pivo)


 

CENA KURZU ........ 3 500 Kč

LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

REZERVACE - OBJEDNÁVKA KURZU - Ryby sladkovodní

Termín kurzu
Počet účastníků
VÁMI VYBRANÝ TERMÍN JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN.

Můžete se na něj však přesto zapsat jako náhradník.
V případě uvolnění místa Vás budeme neprodleně kontaktovat na uvedený telefon nebo e-mail.
  
Celková cena0 Kč
Celkem k úhradě0 Kč
 
OBJEDNATEL / PLÁTCE
Jméno a příjmení
Firma
DIČ
Ulice a číslo domu
Město
PSČ
Telefon
E-mail
Poznámka
Jak jste se o nás dozvěděl(a)?
Souhlasím se smlouvou
Přeji si být informován/a o novinkách






Upozornění: E-mail potvrzující Vaši objednávku a výzva k platbě odchází obratem po dokončení Vaší objednávky. Pokud tyto e-maily neobdržíte, prosím, dříve než nás budete kontaktovat, zkontrolujte si nevyžádanou poštu. Děkujeme.

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky