Vaše škola vaření

 

Omáčky - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
23.1.2018 ve 16:30 - 22:00
Volno. Lektor: Radim Procházka.  Rezervovat >
6.4.2018 ve 16:30 - 22:00
Volno. Lektor: Radim Procházka.  Rezervovat >

 
 

Omáčky jsou jedním z hlavních pilířů nejedné světové kuchyně a dobrou gastronomii si bez zvládnutí problematiky přípravy omáček nelze představit.

Na tomto kurzu se naučíte poctivé přípravě těch nejzákladnějších omáček, které jsou odrazovým můstkem ke zdárnému zvládnutí tohoto tématu.

Co se bude připravovat a vařit:

Omáčky k rybám a mořským plodům
  • zeleninová salsa (a její další varianty)

  • holandská omáčka ( příprava základní holandské omáčky, povídání o jejích rozšířeních o další ingredience a názvy těchto rozšířených verzí)

Tyto omáčky budou podávány v kombinaci s grilovaným lososem

Omáčky k hlavním chodům

  • základní telecí jus a jeho redukce Demi glace

  • pomerančová omáčka

  • omáčka s octem Balsamic

  • omáčka s jablky a Calvadosem

  • omáčka Veloute

  • omáčka Bechamel

  • omáčka Mornay

Tyto omáčky budou podávány v kombinaci s kukuřičným kuřátkem a dorůžova pečeným kachním prsem.

Omáčky k těstovinám
  • základní italská rajčatová omáčka

  • omáčka Amatriciana

Chutney

  •  hruškové chutney s čili

Vhodná příloha k restovaným tučným játrům, sýrům, ...


Co se na kurzu naučíte:

  • podrobné přípravě všech omáček

  • jak jednoduše ze základních omáček vytvořit další varianty

  • používání správných surovin

  • historii jednotlivých omáček


Co Vás ještě čeká:

  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu

  • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, voda, džus, víno, pivo)


 

CENA KURZU (včetně konzumace) ........ 2 700 Kč

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

REZERVACE - OBJEDNÁVKA KURZU - Omáčky

Termín kurzu
Počet účastníků
VÁMI VYBRANÝ TERMÍN JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN.

Můžete se na něj však přesto zapsat jako náhradník.
V případě uvolnění místa Vás budeme neprodleně kontaktovat na uvedený telefon nebo e-mail.
Způsob platby splatnost do 7 dnů od rezervace
 
OBJEDNATEL / PLÁTCE
Jméno a příjmení
Firma
DIČ
Ulice a číslo domu
Město
PSČ
Telefon
E-mail
Poznámka
Jak jste se o nás dozvěděl(a)?
Souhlasím se smlouvou
Přeji si být informován/a o novinkách






Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky