Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Zabijačkové speciality - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
09.11.2024 ve 10:00 - 18:00
Zbývá 3 volných míst. Lektor: Michal Barták, Antonín Jurka.  Rezervovat >
22.02.2025 ve 10:00 - 18:00

 
 

Tradice je tradice a je potřeba ji udržovat!

Zabijačky byly u nás na dvorku několikrát do roka, slivovice tekla proudem, řezník sršel vtipem a učil nás, jak prasátko zpracovat "od rypáčku až po ocásek". V dospělosti jsem na tuto tradici rád navázal, s kamarády každým rokem zabijačky nadšeně pořádáme.

I vy máte možnost nakouknout a ochutnat něco ze specialit, které mě náš rodinný řezník naučil... 

PS. Na zabijačce v naší škole vaření budeme pracovat s masem dodaným přímo z jatek. Dle směrnic Evropské unie již není možné veřejně pořádat zabijačky s živým čuníkem :-(

Co budeme připravovat a vařit:

 

 

  • ovarové špičky s česnekem a pepřem
  • míchaný mozeček s vajíčkem, cibulkou a drceným kmínem 
  • maso z kotle s jablečným křenem 
  • jitrnice
  • jelita
  • tlačenka
  • škvarky 
  • škvařené sádlo 
  • prdelačka - "černá" kroupová polévka
  • klasický zabijačkový vývar 
  • příprava masa na řízky, pečení, dušení a mletí 

 

 

 

Co se na kurzu naučíte:

 

  • dozvíte se, co vše musí být nachystáno před klasickou zabijačkou
  • rozbourat celou půlku prasete ! (bude předvedeno)
  • rozdělit maso podle druhů a vhodnosti pro další použití (na řízky, pečení, dušení, mletí atd.)
  • založit pravý zabijačkový vývar
  • škrabat mozeček  a správně ho tepelně upravit
  • správně uvařit maso na další výrobky
  • rozdělit vařené maso a vnitřnosti správně do jednotlivých výrobků 
  • vyrobit a správně přechutit tlačenku
  • špejlovat jitrnice a jelita 
  • namíchat, plnit a opatrně uvařit jitrnice
  • namíchat, plnit a opatrně uvařit jelita
  • "stahovat" sádlo a nakrájet ho správně na škvarky
  • škvařit škvarky a zavčasu slít sádlo 
  • správně dochutit a "zahustit krví" prdelačku 
  • a mnohé další 

 

 

Co vás ještě čeká:

 

 

 

 

 

  • slivovice a točené pivo  :-)
  • domů si odnesete pořádnou zabijačkovou výslužku (prosíme, přineste si s sebou 2 x vícelitrové nádoby na obě polévky!!)
  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
  • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, voda, džus, víno, pivo)

 

Při absolvování kurzu do konce roku 2024 je cena kurzovného u většiny kurzů o 200 Kč nižší (cena se nastaví automaticky při výběru termínu konání kurzu)!

CENA KURZU ........ 3 700 Kč

LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

REZERVACE - OBJEDNÁVKA KURZU - Zabijačkové speciality

Termín kurzu
Počet účastníků
VÁMI VYBRANÝ TERMÍN JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN.

Můžete se na něj však přesto zapsat jako náhradník.
V případě uvolnění místa Vás budeme neprodleně kontaktovat na uvedený telefon nebo e-mail.
  
Celková cena0 Kč
Celkem k úhradě0 Kč
 
OBJEDNATEL / PLÁTCE
Jméno a příjmení
Firma
DIČ
Ulice a číslo domu
Město
PSČ
Telefon
E-mail
Poznámka
Jak jste se o nás dozvěděl(a)?
Souhlasím se smlouvou
Přeji si být informován/a o novinkách






Upozornění: E-mail potvrzující Vaši objednávku a výzva k platbě odchází obratem po dokončení Vaší objednávky. Pokud tyto e-maily neobdržíte, prosím, dříve než nás budete kontaktovat, zkontrolujte si nevyžádanou poštu. Děkujeme.

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky