A je to tady!
O specialitách dob minulých jsme už dlouho přemýšleli a vzpomínali vlastně tak trochu i na chutě "našeho mládí".
Na to, jak člověk jako mladý vyjídal poctivý "Vlašák" nebo "Paříž" rohlíkem přímo z řeznického papíru, na "kaťák", kuře s broskví, nebo na úžasný dort Malakov, který nechyběl na žádných narozeninách! Na to se moc zapomenout nedá a potlačit vzpomínky na tyto skvělé chutě by byla asi i škoda.
Pamětníci si připomenou a mládež jistě ráda pozná chutě osmdesátek a devadesátek na našem kurzu RETRO MENU - 1.
Pít se k tomu bude Prazdroj jako v první cenové a nějaká ta láhev Sklepmistra na ochutnání také bude.
S motem "znovu a lépe" se s vámi rádi vrátíme do minulosti, vše si společně uvaříme, ochutnáme...a nebojte, podmíráka nebo kafe z lógru u nás fakt nedostanete :-).
Pařížský salát z naší šunky s máslovým rohlíčkem
Kulajda se zastřeným vejcem a čerstvým koprem
Svíčková Stroganov (z pravé svíčkové) s domácí těstovinou nebo křupavým bramborem
Dort Malakov s broskvemi a mandlovým griliášem
zadělat máslové těsto
upéci křupavé máslové minirohlíčky
probereme si podrobně recept na domácí šunku (šunka bude hotová, musí se připravit 2 dny předem)
zamíchat a dochutit ten pravý Pařížský salát
uvařit tu nejluxusnější kulajdu
připravit bezchybné zastřené vejce
teorii o vyzrávání hovězího masa (plemena, dělení masa, vyzrávání/staření masa, atd.)
připravit "minutkový guláš" Stroganov, ruskou specialitu, která se rozšířila do celého světa
vytvořit těsto na domácí těstoviny
vyrobit na strojku domácí "těstovinové mininočky"
upéct/usmažit křupavé brambory
vyrobit mandlový griliáš
vyrobit a sestavit celý Dort Malakov (1 dort do jedné dvojice :-)
LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.
Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.
Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.
Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).
Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.
Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky