Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Sněhové království - laskonka, štafetka, kokoska a Pavlova - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
01.02.2026 ve 11:00 - 17:00

 
 

Sněhové království - laskonka, štafetka, kokoska a Pavlova

Další z cukrářských pozastavení v našem studiu je sladké, nadýchané, jemné, křupavé i vláčné, voňavé, chutné, plněné i polévané, bílé i barevné...no prostě "ZATRACENĚ DOBRÉ" :-).

Kurz Sněhové králoství je naší odpovědí na vaše dotazy "co s těmi zbylými bílky mám dělat??". 

Naše dvorní cukrářka Lenka Dvořáková z Pastrylendu nejen, že ví, co s nimi, Lenka umí z bílků vykouzlit opravdové dobroty a umělecká křupavá díla.

Navštivte náš kurz Sněhové království a naučte se bílky správně šlehat, dochucovat, péct, sušit, plnit a zdobit! Zkrátka, naučte se vyrobit 4 ikonické zákusky z našlehaných bílků!

Co se bude připravovat a péct:

  • Laskonka s oříškovým krémem a karamelizovanými ořechy 

  • Kokoska s čoko krémem a rybízovou marmeládou 

  • Pavlova exotic s mangovým krémem a mango/maracujovým tataráčkem

  • Štafetka trošku jinak, kávový krém a líškooříškové crémeux

Co se na kurzu naučíte:

  • naučíme se práci s cukrovým rozvarem a práci s teploměrem

  • jak správně rozetřít těsto na laskonky a pracovat se šablonou

  • jak správně upéct laskonku, aby nebyla přesušená

  • připravit oříškový krém

  • seskládat laskonky

  • jak na chutnou a vláčnou kokosku

  • jak správně vytvarovat kokosovou hmotu na plech

  • jak vyrobit lahodný čokoládový krém

  •  jak na jemné a křehké Pavlova korpusy, které nebudou přesušené

  • jak si vyrobit svěží a lehký krém exotic

  • jak efektně dezert nazdobit

  • jak rozetřít ořechovou hmotu na štafetky

  • jak správně vrstvit jednotlivé upečené pláty na štafetky na sebe 

  • jak vkusně nadekorovat klasický dezert, aby dostal modernější vzhled

  • práci s cukrářským sáčkem, použití několika druhů cukrářských trezírovacích špiček
  • tipy a vychytávky, jak péct/sušit šlehané bílky, abychom dosáhli co nejlepších výsledků :-)

Co vás ještě čeká:

  • každý z účastníků si domů odnese hromadu sladkých výrobků
  • malý oběd či večeře 
  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
  • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, voda, džus, víno, pivo)

CENA KURZU ........ 3 500 Kč

LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

REZERVACE - OBJEDNÁVKA KURZU - Sněhové království - laskonka, štafetka, kokoska a Pavlova

Termín kurzu
Počet účastníků
VÁMI VYBRANÝ TERMÍN JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN.

Můžete se na něj však přesto zapsat jako náhradník.
V případě uvolnění místa Vás budeme neprodleně kontaktovat na uvedený telefon nebo e-mail.
  
Celková cena0 Kč
Celkem k úhradě0 Kč
 
OBJEDNATEL / PLÁTCE
Jméno a příjmení
Firma
DIČ
Ulice a číslo domu
Město
PSČ
Telefon
E-mail
Poznámka
Jak jste se o nás dozvěděl(a)?
Souhlasím se smlouvou
Přeji si být informován/a o novinkách






Upozornění: E-mail potvrzující Vaši objednávku a výzva k platbě odchází obratem po dokončení Vaší objednávky. Pokud tyto e-maily neobdržíte, prosím, dříve než nás budete kontaktovat, zkontrolujte si nevyžádanou poštu. Děkujeme.

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky