Tématu ryb a mořských plodů se v naší škole vaření už nějaký čas věnujeme. Kurzy s touto tématikou jsou velmi oblíbené a nás práce s tak krásnou surovinou, jakou jsou čerstvé ryby, moc baví. Proto jsme pro vás připravili další kurz, kde se podíváme na zoubek hned několika oblíbeným rybám a mořským plodům.
Vše vezmeme pěkně "od podlahy", povídáním o rybách počínaje a jejich kompletním zpracováním konče.
Nechme rozpustit poslední ledy naší nejistoty a vrhněme se rovnýma nohama do poznávání nesčetných darů našich moří a oceánů ...
treska
pražma královská, štítník nebo ropušnice
mušle
krevety
losos
platýs
Brandade (hašé) z tresky obecné
Tygří krevety Aglio olio e peperoncino
Francouzská rybí polévka Bouillabaisse, podávaná s křupavým chlebem
Dušený losos Teriyaki
Na citronovém másle pečený platýs (bude předvedeno)
čištění, filetování a porcování ryb
pošírovat (pomalu vařit) tresku v mléce
dochucovat rybí hašé za pomoci redukované bylinkové smetany
za použití nejméně 3 druhů ryb uvařit lahodnou polévku Bouillabaisse
pár tahy připravit křupavé chipsy z italského chleba ciabatta
marinovat a dusit lososa na asijský způsob (velice chutné a zdravé)
péci platýse tak, aby zůstal uvnitř šťavnatý
krok po kroku přípravu všech pokrmů
LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.
Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.
Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.
Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).
Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.
Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky