Není ryba jako ryba.
Čím je čerstvější, tím je samozřejmě chutnější. Tím ale celá ta věda kolem přípravy ryb a dalších mořských živočichů rozhodně nekončí!
Víte, jak se pozná opravdu čerstvá ryba? Nemáte tušení, co s tím šupinatým živočichem, když už leží na Vašem stole? Víte, jak se pozná, že ta rybka je už hotová tak akorát?
Vše Vám vysvětlíme a do tajů přípravy Vás zasvětíme.
losos
chobotnice
mušle - slávky
celá ryba (mořský vlk nebo pražma královská)
Tatarák z lososa s jablkem a šalotkou
Nakládaný losos “gravlax” (skandinávská specialita)
Pikantní chobotnice vařená v láku z červeného vína
Mušle - slávky na víně a smetaně
Celá ryba v papilotě s šalotkou, řajčaty, bazalkou, brambory a česnekem
čištění, filetování a porcování ryb
připravit nevšední lososový tatarák
nakládat lososa do soli, cukru, citrusové kůry, koření, kopru a vodky (po odležení cca 5 dnů se losos servíruje na tenko krájený, nejlépe s toustem a máslem)
jak uvařit chobotnici snadno a rychle v silném láku za použití korkových špuntů :-)
jak čistit mušle slávky
uvařit mušle slávky na víně a smetaně
připravit rybu v papilotě s brambůrky, rajčátky, šalotkou a bazalkou (kompletní jídlo včetně přílohy a omáčky v jednom balíčku - ideální pokrm pro víkendovou návštěvu)
krok po kroku přípravu všech pokrmů
LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.
Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.
Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.
Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).
Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.
Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky