Znáte dělení masa? Víte, které maso je vhodné pro různé tepelné úpravy?
Umíte nachystat maso na pečení, svázat jej a připravit základ?
Chcete se naučit různé techniky tepelné přípravy?
Potom je tenhle kurz právě pro Vás.
Králičí hřbet vařený ve fólii v páře s konfitovaným uzeným česnekem
Pomalu pečené kachní prsíčko s brukví dušenou na smetaně, smažené bramborové koblížky
Pečená vepřová krkovička na černém pivě, restovaná zelenina
Dušené telecí ossobuco na zelenině a rajčatech, šafránové risotto, gremolata
vykostit králičí hřbet
připravit králičí roládku
připravovat králičí maso v páře či metodou sous - vide (maso zůstane extrémě šťavnaté)
zaudit česnek v domácích podmínkách
připravit silné, sladké, česnekovo/bramborové pyré
používat omáčku demi - glace
pracovat s kachním prsem, správně ho upravit na pánvi, aby zůstalo růžové a kůže byla křupavá
uvařit silnou omáčku z portského vína
uvařit rychlé kedlubnové zelí
usmažit jemné bramborové koblížky
svazovat maso před pečením
péct vepřové maso v silném zeleninovém základu
blanšírovat různou zeleninu tak, aby zůstala křupavá a plná chuti
připravit slavný tradiční italský pokrm z telecího masa
uvařit to pravé šafránové "risotto alla milanese"
připravit gremolat???u
rozlišovat různé základy při pečení a dušení
vařit v páře
připravit maso tak, aby bylo růžové a šťavnaté
všechny výše zmíněné recepty
pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, voda, džus, víno, pivo)
LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.
Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.
Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.
Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).
Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.
Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky