Dalibor Navrátil (*1972)
Vystudoval Střední školu společného stravování - zaměření kuchař, cukrář.
V Praze působil:
- Hotel Palace
- Restaurant Moskva
- Hotel Alta
- Francouzská ambasáda v Praze
- Hotel Villa Voyta
Stáže v zahraničí:
Francie:
- Bretagne (rybí restaurant, brasserie)
- Paříž - Hotel Ritz
- Lyon - Le guide Restaurant
- La Provence - caffeteria, zaměření na cukrárnu a pralinky
- Le Puy - Espaly Saint Marcel, Hotel Le Puy
- Lyon - Brassérie Paula Boccuse
Belgie:
- Brusel - Grand Place, rybí restaurant
Švýcarsko:
Zkušenosti:
- žák Jeana Phillipa Rowbatchefa (3 Michelin Guide za cukrárnu), Yyana Guyniea (šéfkuchař francouzské ambasády), Joela Robouchonna, Michala Myšáka, který studoval institut Paula Boccuse v Paříži a v jeho restaurantu pracoval 2 roky
- lektor Pražského kulinářského institutu
- lektor gastronomických seminářů
- gastronomický poradce ve školních jídelnách pro ČR při EU
- lektor kulinářské akademie pod záštitou EU a hl. města Prahy (kurz francouzského kulinářství)
- komisař a člen poroty Czech Specials při EU
- ocenění Grand restaurant – 1. a 3. místo. Hotel Villa Voyta (je zařazen v řetězci SLH - Small Luxury Hotels, patřil mezi 25 nejluxusnějších malých hotelu na světě)
- rytíř francouzského řádu Chaine des Rotisseurs (založený roku 1248) za gastronomii
- stálý gastronomický dohled v sídle PPF Gate Petra Kellnera
Vařil pro velkou řadu zvučných jmen:
Václav Havel, Václav Klaus, Vladimír Špidla, Stanislav Gross, rodina Šternberků, rodina Schwanzenbergů, George Bush, Bill Clinton, Bill Gates, Arnold Schwarzeneger, ministři královské rodiny, francouzský prezident Jacques René Chirac,Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis,Petr Kellner PPF Gate, Martin Roman ČEZ, Miroslav Toplánek, Miloš Zeman, Karel Gott, Lucie Bílá, Lenka Filipová, Helena Vondráčková, Pavel Horáček, Petr Hapka, Karel Svoboda, Miroslav Donutil, Jiřina Bohdalová, Jaromír Jágr, Dominik Hašek, Roman Šebrle a řada dalších.
Vedené kurzy vaření