Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Techniky v moderní gastronomii – Jirka Zajíček - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
08.06.2025 ve 10:00 - 16:30
Volno. Lektor: Jiří Zajíček.  Rezervovat >

 
 

Trend posouvat vaření dál a dál byl nastartován již dávno ve Francii, kolébce moderní gastronomie. 

Pojem Nouvelle cuisine - nová kuchyně (dělat věci jinak, moderně a odlehčeně) je spojován především se světoznámým francouzským šéfkuchařem Paulem Bocusem, který byl od sedmdesátých let minulého století jedním z hlavních propagátorů tohoto trendu, který vlastně trvá až dodnes.

V gastronomii se neustále něco mění, používají se nové techniky, postupy a suroviny a ten, kdo nesleduje "co se děje" jako by nebyl! Poctivý základ se ctí a používá neustále, přibylo však spoustu nových zajímavých technik při vaření, které bychom vám na tomto kurzu při přípravě moderního fine dining menu rádi představili.

Ten, kdo sleduje "co se děje" je určitě Jirka Zajíček, šéfkuchař slovenské fine diningové restaurace Arte, kterou najdete v zámeckém areálu Kaštieľ Pálffy ve starobylém městečku Svätý Jur. 

Jirka vás na tomto kurzu nenaučí pouze ovládat moderní techniky při vaření, Jirka vás rovnou naučí připravit luxusní 4chodové menu!

Co se bude vařit:

  • Tatarák z jelena, pohanková tartaletka, houbová tapenáda, bylinková majonéza, lanýž

  • Mozaika z punkevních ryb, dýňový beurre blanc, smažený zázvor, oříškové máslo

  • Kachní prso marinované v koji, sladové rizoto, cannellona s kadeřávkem, fenyklová demi glace, espuma

  • Semifreddo ze slaného karamelu, hrušky v šafránu, kořeněná sušenka

Co se na kurzu naučíte:

  • pracovat s jelením hřbetem

  • vyrobit moderní křupavou tartaletku

  • připtavit čerstvou houbovou tapenádu

  • připravit zelený bylinkový olej

  • připravit domácí majonézu

  • pracovat s čerstvým lanýžem

  • filetovat rybu – ukázka

  • vytvořit rybí mozaiku

  • používat metodu sous-vide

  • uvařit moderní variaci na klasickou omáčku beurre blanc

  • pracovat s "křupavým elementem" (jedna z konzistencí, která by neměla chybět na žádném moderním pokrmu)

  • marinovat maso pomocí koji (japonská technika „zrání“ masa)

  • správné tepelné úpravě kachního prsa

  • pracovat se sladem

  • vytvořit cannellonu z vývaru za použití technik molekulární gastronomie

  • vytvořit espumu (pěnu) z holandské omáčky

  • používat silikonové formy

  • připravit slaný karamel

  • připravit polomražený krém – semifreddo

  • připravit šafránový sirup na pošírování hrušek

  • upéct křupavou kořeněnou sušenku

  • moderně naservírovat všechny pokrmy

Co Vás ještě čeká:

  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
  • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (voda, nealko nápoje, víno, pivo)

CENA KURZU ........ 4 000 Kč

LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

REZERVACE - OBJEDNÁVKA KURZU - Techniky v moderní gastronomii – Jirka Zajíček

Termín kurzu
Počet účastníků
VÁMI VYBRANÝ TERMÍN JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN.

Můžete se na něj však přesto zapsat jako náhradník.
V případě uvolnění místa Vás budeme neprodleně kontaktovat na uvedený telefon nebo e-mail.
  
Celková cena0 Kč
Celkem k úhradě0 Kč
 
OBJEDNATEL / PLÁTCE
Jméno a příjmení
Firma
DIČ
Ulice a číslo domu
Město
PSČ
Telefon
E-mail
Poznámka
Jak jste se o nás dozvěděl(a)?
Souhlasím se smlouvou
Přeji si být informován/a o novinkách






Upozornění: E-mail potvrzující Vaši objednávku a výzva k platbě odchází obratem po dokončení Vaší objednávky. Pokud tyto e-maily neobdržíte, prosím, dříve než nás budete kontaktovat, zkontrolujte si nevyžádanou poštu. Děkujeme.

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky