Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Kváskové pečivo - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
04.02.2025 ve 16:30 - 22:00
Obsazeno. Lektor: Maryna Matuszek.  Jako náhradník >

 
 

Chcete se naučit upéct tradiční kváskový chléb a další kváskové pečivo?

Takové, jaké se dá pořídit ve vyhlášené brněnské pekárně a cukrárně Laskominy od Maryny?

V našem kurzu Vás taji a úskalími přípravy kváskového pečiva provede přímo její majitelka Maryna.

 

Co se bude připravovat:

  • Toskánský s olivovým olejem - pšeničný s pšeničným kváskem
  • Ořechový - pšenično - žitný z žitného kvásku s vlašskými ořechy
  • Kvásková focaccia
  • Kváskové loupáčky
  • Żurek z jajkiem - polévka z žitného kvásku

 

Co se na kurzu naučíte:

  • jak si správně vyrobit domácí kvásek a jak o něj pečovat
  • jak vyrobit chlebové těsto 
  • rozdíly v konzistenci pšeničného a žitného těsta 
  • kombinovat těsto s různými surovinami
  • jak správně nechat těsto nakynout
  • zásadám správného pečení (i v domácí troubě)
  • pečení chleba za použití „křidlice“, litinového hrnce a jiné
  • odhadnout správně čas pečení tak, aby chleba byl po vychladnutí vláčný
  • správnému uchování pečiva tak, aby zůstalo co nejdéle čerstvé
  • upéci focacciu podle receptu paní Cecilie z Milána
  • používat kvásek i na sladké pečivo
  • budete svědky přípravy pravého polského Żurku

 

Co Vás ještě čeká:

  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu
  • pro účastníky je zdarma k dispozici občerstvení (káva, čaj, voda, džus, víno, pivo)

CENA KURZU ........ 3 500 Kč

LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

REZERVACE - OBJEDNÁVKA KURZU - Kváskové pečivo

Termín kurzu
Počet účastníků
VÁMI VYBRANÝ TERMÍN JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN.

Můžete se na něj však přesto zapsat jako náhradník.
V případě uvolnění místa Vás budeme neprodleně kontaktovat na uvedený telefon nebo e-mail.
  
Celková cena0 Kč
Celkem k úhradě0 Kč
 
OBJEDNATEL / PLÁTCE
Jméno a příjmení
Firma
DIČ
Ulice a číslo domu
Město
PSČ
Telefon
E-mail
Poznámka
Jak jste se o nás dozvěděl(a)?
Souhlasím se smlouvou
Přeji si být informován/a o novinkách






Upozornění: E-mail potvrzující Vaši objednávku a výzva k platbě odchází obratem po dokončení Vaší objednávky. Pokud tyto e-maily neobdržíte, prosím, dříve než nás budete kontaktovat, zkontrolujte si nevyžádanou poštu. Děkujeme.

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky