Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Divoké léto 4 + degustace vín (Just WINE) - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
momentálně není vypsán žádný termín

 
 

Série kurzů Divoké léto je tu!

Pozor, změna místa: kurzy Divoké léto probíhají v zahradě u baziliky Nanebevzetí P. Marie na Mendlově náměstí (kostel u královny Elišky).

Kurz se koná téměř za každého počasí, místo je zajištěno párty stany. 

Během kurzů série Divoké léto se zaměříme na používání různých venkovních "zdrojů tepla", jako je otevřený oheň, udírna, venkovní pec, různé typy grilů, ale i plynových sporáků, na kterých budeme pracovat s poctivým železným či litinovým nádobím. Prostě, chceme Vám ukázat, že UVAŘIT SE DÁ NA VŠEM!

Jako třešničkou na dortu je na každém kurzu speciální host, který Vám pootevře vrátka a nechá Vás nakouknout do "svého gastro světa".

Hostem kurzu Divoké léto 4 je Martin Procházka, spolumajitel a hlavní sommelier z Just WINE.

Ten, kdo již někdy na ochutnávce vín v podání Martina byl, jistě potvrdí, že jeho ochutnávky jsou "šťavnaté, živočišné a hlučné" a hlavně plné zajímavých informací...prostě, žádný nudný výklad nečekejte!

Vínu se s Martinem podíváte "pěkně na zoubek", víno se bude párovat s jednotlivými chody a dozvíte se také spoustu zajímavostí ohledně práce s vínem a jeho používání v gastronomii

Co budeme připravovat a vařit:

  • Na bylinkovém másle pečený filet z lososa, avokádo salsa, pikantní gaspacho omáčka 
  • Vitello tonnato – na grilu nebo v peci pečený telecí ořech se zeleninou, podávaný s tuňákovou majonézou 
  • Španělská paella s kuřecími paličkami a mořskými plody - připravovaná na železných pánvích
  • US spare rips – na sucho nakládaná a pomalu grilovaná vepřová žebra s BBQ omáčkou a cibulovým pita chlebem 
  • Degustace vína

Jakým technikám se na kurzu naučíte:

  • vypékat filet z ryby s kůží do křupava
  • nakládat a péct telecí maso do růžova
  • používat teplotní sondu
  • speciální přípravě paelly na železné pánvi
  • nakládat "na sucho" maso vhodné na dlouhé pomalé grilování
  • grilovat v kotlovém grilu na nízkou teplotu několik hodin
  • připravit a naservírovat všechny pokrmy
  • správnému degustování vín a jeho snoubení s pokrmy 

Co vás ještě čeká:

  • točené pivko, dobré vínko a i nějaké nealko se najde :-)
  • samostatné i skupinové vaření 
  • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu


 

CENA KURZU ........ 2 900 Kč

LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

 

Průběh kurzu:
Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

Co s sebou:
Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

Kde kurzy probíhají:
Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

Jak se přihlásit:
Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

 

Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky