Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Divoké léto 2 + host Standa Brabec - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
momentálně není vypsán žádný termín

 
 

Série kurzů Divoké léto je tu!

Pozor, změna místa: kurzy Divoké léto probíhají v zahradě u baziliky Nanebevzetí P. Marie na Mendlově náměstí (kostel u královny Elišky).

Kurz se koná téměř za každého počasí, místo je zajištěno párty stany. 

Během kurzů série Divoké léto se zaměříme na používání různých venkovních "zdrojů tepla", jako je otevřený oheň, udírna, venkovní pec, různé typy grilů, ale i plynových sporáků, na kterých budeme pracovat s poctivým železným či litinovým nádobím. Prostě, chceme Vám ukázat, že UVAŘIT SE DÁ NA VŠEM!

Třešničkou na dortu je na každém kurzu speciální host, který Vám pootevře vrátka a nechá Vás nakouknout do "svého gastro světa".

Hostem kurzu Divoké léto 2 je Standa Brabec, který Vás naučí, jak na tu nejlepší domácí pizzu!

Pro Standu není nic definitivní, věčně zkoumá, jak to udělat lépe...ať už se jedná o pizzu, klobásky v udírně, vaření domácího piva, výrobu domácích limonád či ciderů...takhle bych mohl pokračovat snad do nekonečna...je to hlavně kamarád, který se mnou sdílel jednu lavici, během studií na kuchaře :-)

Co budeme připravovat a vařit:

  • Kořeněný filet z makrely vypékaný na pánvi podávaný s kořenovou zeleninou a křenovou zakysanou smetanou 
  • Pizza pečená v zahradní peci na dřevo - varianty dle chuti
  • Grilovaný vyzrálý hovězí flank steak, smetanová kukuřice, grilovaná jarní cibulka a salsa verde
  • Ananasové ravioly plněné vanilkovým mascarpone servírované s malinovou omáčkou a meduňkou
  • Piña Colada à la Tonda :-)

      Jakým technikám se na kurzu naučíte:

      • vyfiletovat makrelu téměř jedním tahem
      • vypékat kořeněný filet z makrely na kovové pánvi
      • namíchat správně těsto na pizzu a nechat ho uzrát
      • "vyválet" těsto na pizzu pěkně do tenka
      • upéct tu nejkřupavější pizzu v peci na dřevo
      • pracovat s vyzrálým hovězím flank steakem - nakládání masa + rychlé grilování
      • připravovat ovocné osvěžující ravioly
      • grilovat zprudka na dřevěném uhlí
      • připravit a naservírovat všechny pokrmy

            Co vás ještě čeká:

            • točené pivko, dobré vínko a i nějaké nealko se najde :-)
            • samostatné i skupinové vaření 
            • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu


             

            CENA KURZU ........ 2 900 Kč

            LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
            Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

             

            Průběh kurzu:
            Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

            Co s sebou:
            Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

            Kde kurzy probíhají:
            Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

            Jak se přihlásit:
            Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

             

            Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky