Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Divoké léto 1 + host Martin Klouda (Maso Klouda) - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
30.5.2021 ve 11:00 - 17:00

 
 

Série kurzů Divoké léto je tu!

Během kurzů série Divoké léto se zaměříme na používání různých venkovních "zdrojů tepla", jako je otevřený oheň, udírna, venkovní pec, různé typy grilů, ale i plynových sporáků, na kterých budeme pracovat s poctivým železným či litinovým nádobím. Prostě, chceme Vám ukázat, že UVAŘIT SE DÁ NA VŠEM!

Třešničkou na dortu je na každém kurzu speciální host, který Vám pootevře vrátka a nechá Vás nakouknout do "svého gastro světa".

Hostem kurzu Divoké léto 1 je Martin Klouda, majitel Maso Klouda, firmy, která se zabývá zráním/stařením a zpracováním kvalitního masa od farmářů z Vysočiny.

Martin Vás naučí, jak připravit pořádný kus masa na grilu a zároveň se od něj dozvíte spoustu zajímavostí ohledně druhů masa a jeho správném zpracování a zrání. 

Kurz probíhá pod širým nebem v centru Brna v rajské zahradě u baziliky Nanebevzetí P. Marie na Mendlově náměstí (kostel u královny Elišky).

Zahradu si můžete prohlédnout na fotoprezentaci Opatství Brno, nebo ji můžete "vidět na vlastní oči" během účasti na některém z našich venkovních kurzů vaření :-).

Kurz se koná téměř za každého počasí, místo je kryté (velké klenuté podloubí). 

Co budeme připravovat a vařit:

  • Plátky marinovaného lososa servírované s křupavou sezamovou plackou, chilli a koriandrem 

  • Na pánvi nebo v hrnci zauzené kachní prso, salátek z červené řepy a zakysané smetany, oříšky a polníček 

  • Halászlé – maďarská silná rybí polévka připravovaná v kotlíku na ohni

  • Sunday Roast Beef - hovězí roštěná v celku grilovaná

  • Chleba z pece 

      Jakým technikám se na kurzu naučíte:

      • naložit rybu tak, aby se nemusela tepelně upravovat a "uvařila" se díky použité marinádě
      • zauzovat maso na železné pánvi nebo v hrnci pomocí štěpků z tvrdého dřeva
      • vařit v kotlíku na ohni
      • používat gril na dlouhé pomalé grilování
      • používat teplotní sondy
      • připravit a naservírovat všechny pokrmy

                    Co vás ještě čeká:

                    • točené pivko, dobré vínko a i nějaké nealko se najde :-)
                    • samostatné i skupinové vaření 
                    • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu


                     

                    CENA KURZU ........ 2 900 Kč

                    LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
                    Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

                     

                    Průběh kurzu:
                    Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

                    Co s sebou:
                    Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

                    Kde kurzy probíhají:
                    Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

                    Jak se přihlásit:
                    Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

                     

                    REZERVACE - OBJEDNÁVKA KURZU - Divoké léto 1 + host Martin Klouda (Maso Klouda)

                    Termín kurzu
                    Počet účastníků
                    VÁMI VYBRANÝ TERMÍN JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN.

                    Můžete se na něj však přesto zapsat jako náhradník.
                    V případě uvolnění místa Vás budeme neprodleně kontaktovat na uvedený telefon nebo e-mail.
                      
                    Celková cena0 Kč
                    Celkem k úhradě0 Kč
                     
                    OBJEDNATEL / PLÁTCE
                    Jméno a příjmení
                    Firma
                    DIČ
                    Ulice a číslo domu
                    Město
                    PSČ
                    Telefon
                    E-mail
                    Poznámka
                    Jak jste se o nás dozvěděl(a)?
                    Souhlasím se smlouvou
                    Přeji si být informován/a o novinkách






                    Upozornění: E-mail potvrzující Vaši objednávku a výzva k platbě odchází obratem po dokončení Vaší objednávky. Pokud tyto e-maily neobdržíte, prosím, dříve než nás budete kontaktovat, zkontrolujte si nevyžádanou poštu. Děkujeme.

                    Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky