Vaše škola vaření

 
 
Informace o parkování v blízkosti našeho studia v souvislosti s rezidentním parkováním naleznete zde.


Divoké léto 1 + host Martin Klouda (Maso Klouda) - kurz vaření

 
Nevyhovuje Vám žádný termín nebo kurz není vypsaný?
Registrujte svůj mail a jakmile kurz vypíšeme, obdržíte zprávu.
Termíny:
momentálně není vypsán žádný termín

 
 

Série kurzů Divoké léto je tu!

Pozor, změna místa: kurzy Divoké léto probíhají v zahradě u baziliky Nanebevzetí P. Marie na Mendlově náměstí (kostel u královny Elišky).

Kurz se koná téměř za každého počasí, místo je zajištěno párty stany. 

Během kurzů série Divoké léto se zaměříme na používání různých venkovních "zdrojů tepla", jako je otevřený oheň, udírna, venkovní pec, různé typy grilů, ale i plynových sporáků, na kterých budeme pracovat s poctivým železným či litinovým nádobím. Prostě, chceme Vám ukázat, že UVAŘIT SE DÁ NA VŠEM!

Třešničkou na dortu je na každém kurzu speciální host, který Vám pootevře vrátka a nechá Vás nakouknout do "svého gastro světa".

Hostem kurzu Divoké léto 1 je Martin Klouda, majitel Maso Klouda, firmy, která se zabývá zráním/stařením a zpracováním kvalitního masa od farmářů z Vysočiny.

Martin Vás naučí, jak připravit pořádný kus masa na grilu a zároveň se od něj dozvíte spoustu zajímavostí ohledně druhů masa a jeho správném zpracování a zrání. 

Co budeme připravovat a vařit:

  • Plátky marinovaného lososa servírované s křupavou sezamovou plackou, chilli a koriandrem 

  • Na pánvi nebo v hrnci zauzené kachní prso, salátek z červené řepy a zakysané smetany, oříšky a polníček 

  • Halászlé – maďarská silná rybí polévka připravovaná v kotlíku na ohni

  • Sunday Roast Beef and Yorkshire Pudding - hovězí roštěná v celku grilovaná, "pudding" pečený v peci na dřevo

  • Chleba z pece 

      Jakým technikám se na kurzu naučíte:

      • naložit rybu tak, aby se nemusela tepelně upravovat a "uvařila" se díky použité marinádě
      • zauzovat maso na železné pánvi nebo v hrnci pomocí štěpků z tvrdého dřeva
      • vařit v kotlíku na ohni
      • používat gril na dlouhé pomalé grilování
      • používat teplotní sondy
      • připravit a naservírovat všechny pokrmy

                    Co vás ještě čeká:

                    • točené pivko, dobré vínko a i nějaké nealko se najde :-)
                    • samostatné i skupinové vaření 
                    • pro každého účastníka je nachystán certifikát o absolvování kurzu


                     

                    CENA KURZU ........ 2 900 Kč

                    LZE UPLATNIT POUKAZ V JAKÉKOLIV HODNOTĚ.
                    Přeplatek Vám bude vrácen formou dárkového poukazu, na nedoplatek Vám bude vystavena výzva k platbě.

                     

                    Průběh kurzu:
                    Po zahájení kurzu vaření si v krátkosti probereme bezpečnost práce a harmonogram večera, utvoříme skupinky po dvou lidech, seznámíme se s pracovištěm a poté už se pustíme do vaření. Náš lektor vám vše pečlivě vysvětlí, předvede a udělá vše proto, aby se čas strávený ve studiu pro vás stal příjemným a nezapomenutelným zážitkem. Během a na závěr kurzu vaření si společně předvedeme moderní prezentaci pokrmů a vše samozřejmě ochutnáme. Kurz trvá 4 – 5 hodin.

                    Co s sebou:
                    Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. S sebou nezapomeňte pouze pohodlné oblečení, obuv a dobrou náladu.

                    Kde kurzy probíhají:
                    Studio Divoká vařečka se nachází v širším centru Brna na adrese Pekárenská 6. Jsme pár kroků od zastávky Grohova (tramvaje 3, 11 a 12).

                    Jak se přihlásit:
                    Je to velice snadné. Stačí pouze zadat potřebné údaje a odeslat. Obratem vám budou na vaši emailovou adresu zaslány veškeré potřebné informace a detaily k uhrazení kurzovného.

                     

                    Divoká vařečka - kurzy vaření na míru | +420 773 999 052 | info@divoka-varecka.cz | Kurzy vaření | Smluvní podmínky